Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United transferă de la Arsenal! Mutarea surprinzătoare pregătită de "diavoli"

Cosmin Cioboata

Publicat 30/09/2020 la 13:53 GMT+3

Manchester United se află la un pas de transferul lui Ainsley Matiland-Niles, fundașul lui Arsenal. Potrivit publicației Sport1, citată de Goal.com, "diavolii" ar urma să plătească 22 milioane de euro + bonusuri pentru internaționalul de 23 de ani.

Ole Gunnar Solskjaer, managerul lui Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Anunțul este cel puțin surprinzător, având în vedere că eforturile lui United s-au concentrat, în ultima perioadă, pe aducerea lui Alex Telles, fundașul lui FC Porto.
Maitland-Niles este un jucător polivalent, care poate evolua atât în banda stângă, cât și în dreapta, ca fundaș sau chiar mai avansat, ca mijlocaș. În ultima vreme însă, Mikel Arteta l-a utilizat numai în banda stângă, în fața liniei de 3 fundași ai lui Arsenal.
Cum United utilizează un sistem de joc diferit, de tip 4-2-3-1, Maitland-Niles ar urma să îndeplinească rolul de fundaș stânga în primul "11" al lui Solskjaer. Ar fi exact poziția pe care "diavolii" s-au chinuit în ultimele luni să-l aducă pe brazilianul Alex Telles.

Transfer surpriză în Premier League: Maitland-Niles, fundașul lui Arsenal, aproape de Manchester United

În urmă cu două zile, jurnalistul Fabrizio Romano, de la Sky Sport Italia, anunța că Alex Telles și oficialii lui United au ajuns la un acord comun, iar sud-americanul va semna un contract valabil pe 5 ani.
Așadar, mai rămănea doar ca "diavolii" și board-ul lui Porto să ajungă la un numitor comun din perspectiva sumei de transfer, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Sursa citată susținea că United are pregătit și un plan "B" în cazul în care nu se va realiza transferul lui Telles.
Au mai rămas 5 zile din perioada de mercato, iar "diavolii" nu vor să riște să rămână fără un fundaș stânga nou. Așadar, oficialii lui United par hotărâți să recurgă la acel plan "B". Și, potrivit ultimelor informații, Maitland-Niles este jucătorul dorit de clubul de pe Old Trafford.

Maitland-Niles vine la United, după ce negocierile pentru Telles nu s-au materializat

Solskjaer s-a bazat în ultimul sezon pe serviciile lui Luke Shaw și Brandon Williams pe postul de fundaș stânga, însă niciunul n-a reușit să se ridice la așteptările managerului norvegian.
United își dorește să facă performanță în Premier League și UEFA Champions League, iar pentru asta are nevoie de o apărare solidă, care să reziste împotriva atacanților de top.
Potrivit Sport1, "negocierile dintre United și Arsenal se află la 80%". Manchester United nu este primul club din Premier League cu care Maitland-Niles a fost asociat în această vară. În presa britanică s-a discutat inclusiv despre un transfer la Wolves, însă zvonurile nu s-au concretizat.
Maitland-Niles a fost crescut la academia lui Arsenal și a fost promovat la prima echipă în urmă cu 3 ani. Începând de atunci, fundașul englez a bifat 104 apariții pentru "tunari", reușind să înscrie 3 goluri. Maitland-Niles a debutat în această toamnă și la naționala Angliei, în meciul cu Danemarca din Liga Națiunilor.
În prezent, fundașul englez este cotat la 14,5 milioane de euro de transfermarkt.com.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo