Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, îngenuncheată de ultima clasată, pe Old Trafford. Surpriza sezonului în Anglia

Cristian Mihală

Actualizat 28/01/2021 la 00:08 GMT+2

Lovitură de teatru în Premier League, acolo unde liderul dinainte de etapa aceasta, Manchester United, a pierdut pe teren propriu cu ultima clasată, Sheffield United.

Oliver Burke a adus victoria lui Sheffield United pe Old Trafford în fața lui Manchester United

Credit imagine: Getty Images

United era pe cai mari înainte de runda a 20-a din campionatul Angliei. Trupa lui Solskjaer legase 4 victorii și un egal după înfrângerea cu City, din Cupa Ligii și nimic nu anunța că nu ar obține un succes facil în propriul fief, contra lui Sheffield United. Oaspeții au reușit o singură victorie în acest sezon și doar o minune îi va face să evite retrogradarea.
Dar Bruno Fernandes&Co au făcut un meci extrem de slab. În ciuda unei dominări teritoriale, "diavolii" s-au văzut conduși din minutul 23, după ce Bryan a fructificat pasa foarte bună a lui Fleck.
Kean Bryan, cel care a deschis scorul pentru codașa Sheffield United pe Old Trafford, este un fost jucător al Academiei lui Manchester City. Jucătorul de bandă stângă a jucat în doar trei meciuri în acest sezon pentru "săbii" până la partida din această seară și nu marcase vreun gol la nivel de Premier League.
United a dominat, dar steril, nereușind să își creeze mari ocazii la poarta lui Ramsdale, în prima repriză. La una din puținele oportunități, Martial a trimis în plasă, dar tușierul a ridicat fanionul indicând un fault în atac al lui Maguire la portarul "lanternei". VAR-ul a intervenit și a dat dreptate brigăzii de arbitri, reușita fiind anulată.

Manchester United a crezut că va întoarce rezultatul

În a doua parte, băieții lui Solskjaer au ieșit mult mai motivați și se părea că e doar o chestiune de timp până vor egala. Și, într-adevăr, Maguire a înscris, în minutul 64, după o centrare a lui Telles.
Harry Maguire a înscris primul său gol pe Old Trafford pentru Manchester United. Căpitanul "diavolilor" a marcat tocmai împotriva formației care l-a lansat în fotbalul mare.
Imediat, Solskjaer a mutat, dorind să dea mai multă dinamică în atac, astfel că puștiul Greenwood i-a lăsat locul lui Cavani.
Efectul nu a fost cel scontat: deși era de așteptat ca oaspeții să cedeze, fiind cu siguranță afectați în plan mental de golul lui Maguire, aceștia au avut puterea să revină în avantaj. Solskjaer l-a folosit pe Tuanzebe în centrul liniei de fund, deși avea variantele Lindelof și Bailly, care au jucat excelent în ultima perioadă, iar alegerea l-a trădat. Tuanzebe a greșit la golul de 2-1, marcat de Burke din pasa lui Lundstram (minutul 74).
Pe final, gazdele au forțat cu toate liniile, sperând să salveze măcar un punct, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am asistat astfel la probabil cea mai mare surpriză a campionatului, ultima clasată impunându-se cu 2-1 pe terenul unei echipe care visează la titlu.
Odată cu acest rezultat, United îi cedează fotoliul de lider lui Manchester City, formația lui Guardiola având un punct avans după succesul cu 5-0 la WBA, dar și un meci mai puțin disputat. De partea cealaltă, Sheffield United a ajuns la cota 10 puncte în 20 de etape, fiind la 10 puncte de salvare.
Rezultatele etapei în Premier League
  • Crystal Palace - West Ham 2-3
  • Newcastle - Leeds 1-2
  • Southampton - Arsenal 1-3
  • WBA - Manchester City 0-5
  • Burnley - Aston Villa 3-2
  • Chelsea - Wolves 0-0
  • Brighton - Fulham 0-0
  • Everton - Leicester 1-1
  • Manhcester United - Sheffield United 1-2
Joi se joacă marele derby al etapei, Tottenham - Liverpool. Duelul dintre Mourinho și Klopp se dispută de la ora 22:00 și va fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo