Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United va celebra 4.000 de meciuri consecutive cu un jucător din academie în lot

Vlad Dumitrescu

Actualizat 13/12/2019 la 11:57 GMT+2

Manchester United va celebra 4.000 de meciuri consecutive cu cel puțin un jucător din academie în lot când va întâlni Everton duminică.

Marcus Rashford (Manchester United) a fost iniţiatorul unei campanii fantastice

Credit imagine: Getty Images

Manchester United s-a mândrit mereu cu jucătorii din academie – jucătorii de la tineret fac parte din cultura clubului – însă să ajungi la 4000 de meciuri consecutive cu un jucător din academie în lot este o reușită remarcabilă.
Singura echipă care se poate apropia de acest record este chiar Everton, adversara din weekend, în meciul transmis în direct pe Eurosport duminică de la 16:00. Totuși, Everton are cu aproximativ 3.000 de meciuri mai puțin decât United.
Șapte jucători din academie au fost în lotul lui United de la derby-ul cu Manchester City. Acest obicei a început însă acum mai bine de 82 de ani.
Totul a început pe 30 octombrie 1937, într-o înfrângere cu Fulham, 0-1. Atunci, din lot făceau parte tinerii Tom Manley și Jackie Walsall. De atunci, United nu a mai mers la niciun meci fără jucători din academie în lot.
manchester united busby babes
Nu a fost întotdeauna cunoscută ca academia lui Manchester United, scrie Sky Sports. Sistemul de a urmări tinerii jucători a fost dezvoltat în anii 1930 de președintele James W Gibson și secretarul clubului, Walter Crickmer, ”pentru a produce o echipă doar din Manchester”.
A urmat apoi perioada ”Busby Babes” – o echipă de tineri din academie condusă de legendarul antrenor Sir Matt Busby care a reușit să câștige două titluri consecutive în anii 1950 cu o medie de vârstă de 21 și 22 de ani.
Sir Alex Ferguson și-a construit și el cele mai puternice echipe tot pe baza academiei clubului – celebra ”Class of 92” care a luat tripla în 1999 este arhicunoscută.
În total, 15 manageri au contribuit la recordul de 4.000 de meciuri consecutive de-a lungul anilor.
Primii cinci jucători care au cele mai multe partide în tricoul lui Manchester Untied sunt toți crescuți de club – Ryan Giggs, Bobby Charlton, Paul Scholes, Bill Foulkes și Gary Neville.
Sir Alex Ferguson talks to Roy Kane on the eve of the match

Numerele

Statisticile din sezonul trecut demonstrează cum dezvoltarea tinerilor rămâne importantă pentru Manchester United. În timpul sezonului precednt, 20 de jucători care au fost crescuți de United au jucat în Premier League – în total, 27.000 de minute. Pe locul doi în acest clasament se află academia lui Tottenham, dar la o distanță considerabilă – 10.000 de minute.
În ultimele trei sezoane, chiar și cu Mourinho la club, Manchester United a oferit cele mai multe minute jucătorilor din academie în Premier League – 9334 de minute.
Din cele 65 de goluri marcate de United sezonul trecut, 30 au fost înscrise de jucători de la acadaemie, ceea ce înseamnă 46%, un record pentru club.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo