Richard John Whale, în vârstă de 80 de ani, a murit din cauza unui traumatism cranian suferit după ce a căzut pe scări în timp ce părăsea stadionul la sfârșitul meciului cu Manchester City din decembrie 2017, pierdut de United cu 2-0.
Cauza decesului a fost catalogată drept accident în urma unei anchete din noiembrie 2018 însă medicul legist a afirmat că poziționarea celor doi stewarzi a fost un factor important.
Stewarzii au stat pe marginile treptelor și astfel Whale nu s-a putut sprijini de balustradă. De asemenea, stewarzii ”nu au analizat circumstanțele corespunzător”, se arată în raportul medicului legist, Alison Mutch.
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM O ZI
În raportul trimis la Manchester United dar și autorităților locale sunt recomandate noi măsuri la stadion pentru a se evita ”noi decese”.
În raport se arată că United a recunoscut că stewarzii ”nu au respectat codul de conduită”.
Un purtător de cuvânt al lui Manchester United a declarat: ”Căutăm mereu să ne îmbunătățim procedurile iar observațiile medicului legist sunt binevenite pentru a putea reduce riscurile în viitor prin noi măsuri pe care am început deja să le implementăm”.
De asemenea, un purtător de cuvânt al consiliului local a declarat că autoritățile au colaborat cu Manchester United pentru a implementa recomandările medicului legist.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
IERI LA 11:40