Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United va îmbunătăți procedurile de siguranță pe Old Trafford după moartea unui fan

Vlad Dumitrescu

Actualizat 09/10/2019 la 14:28 GMT+3

Manchester United a anunțat că va îmbunătăți procedurile de siguranță pe Old Trafford după ce un suporter a murit în urma unei cazături pe scările stadionului în 2017.

Old Trafford - Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Richard John Whale, în vârstă de 80 de ani, a murit din cauza unui traumatism cranian suferit după ce a căzut pe scări în timp ce părăsea stadionul la sfârșitul meciului cu Manchester City din decembrie 2017, pierdut de United cu 2-0.
Cauza decesului a fost catalogată drept accident în urma unei anchete din noiembrie 2018 însă medicul legist a afirmat că poziționarea celor doi stewarzi a fost un factor important.
Stewarzii au stat pe marginile treptelor și astfel Whale nu s-a putut sprijini de balustradă. De asemenea, stewarzii ”nu au analizat circumstanțele corespunzător”, se arată în raportul medicului legist, Alison Mutch.
În raportul trimis la Manchester United dar și autorităților locale sunt recomandate noi măsuri la stadion pentru a se evita ”noi decese”.
În raport se arată că United a recunoscut că stewarzii ”nu au respectat codul de conduită”.
Un purtător de cuvânt al lui Manchester United a declarat: ”Căutăm mereu să ne îmbunătățim procedurile iar observațiile medicului legist sunt binevenite pentru a putea reduce riscurile în viitor prin noi măsuri pe care am început deja să le implementăm”.
De asemenea, un purtător de cuvânt al consiliului local a declarat că autoritățile au colaborat cu Manchester United pentru a implementa recomandările medicului legist.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo