Internaționalul englez și-a anunțat susținerea pentru FareShare în martie, la scurt timp după ce școlile s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus. Închiderea școlilor ar fi dus, probabil, la înfometarea copiiilor care se bazau pe mesele gratis regulate de la unitățile de învățământ iar Rashford a vrut să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla.
”Am spus mereu că dacă voi fi într-o poziție în care să pot face diferența, o să o fac. Mama lucra toată ziua, zilnic, pentru a se asigura că am măcar o masă în fiecare seara. Exista o cantină la care mă duceam la școală unde mâncarea era gratis. Obșinuiam să mănânc acolo și apoi o altă mică gustare la un after-school”, a povestit Rashford.
”Participau cam 30-40 de copii și totul era gratis, asta se întâmpla până să vină mama acasă. Ea termina munca pe la 6 seara și mergea cu autobuzul până acasă așa că de obicei ajungea pe la 7:30 și începe imediat să gătească. Era greu”, își amintește Rashford.
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
IERI LA 10:50
Rashford și-a propus să strângă 100.000 de lire dar munca sa cu FareShare a adus peste 20 de milioane de lire iar cu alte fonduri adunate se vor hrăni aproape trei milioane de copii în toată Marea Britanie.

Marcus Rashford, implicat în comunitatea locală

Companii uriașe precum Tesco, Sainsbury și Asda au contribuit cu donații și suport logistic, în timp ce persoanele fizice au strâns peste 750.000 de lire.
”Niciun copil nu ar trebui să fie îngrijorat că nu o să aibă ce să mănânce”, a afirmat Rashford.
Directorul comercial al FareShare, Alyson Walsh, a adăguat: ”Suntem uimiți de numărul mare de oameni care au participat și îi mulțumim mult lui Marcus pentru că ne-a ajutat. Banii strânși ne vor ajuta să punem mâncare pe masă pentru familiile vulnerabile”.
Nu este prima oară când Rashford se implică în cauze nobile. El ajută mereu cauzele în care chiar crede și care sunt aproape de inima sa. A fost în juriu la competiții de poezie, a învățat limbajul semnelor și a încurajat copiii să citească. Crăciunul trecut, Rashford a demarat o inițiativă pentru a încuraja oamenii să doneze cutii cu lucruri esențiale pentru trei organizații de caritate care lucrau cu oamenii fără adăpost din Manchester.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
IERI LA 07:16
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
21/09/2021 LA 06:38