Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marcus Rashford are grijă de copiii din Manchester. Starul lui United a strâns peste 20 mil de lire

Vlad Dumitrescu

Actualizat 13/06/2020 la 20:27 GMT+3

Marcus Rashford, atacantul celor de la Manchester United, a dezvăluit că obișnuia să se bazeze pe mesele gratis oferite la cantine sau la școală când era mic și acum a ajutat să se strângă peste 20 de milioane de lire pentru copiii nevoiași din Manchester.

Marcus Rashford, Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Internaționalul englez și-a anunțat susținerea pentru FareShare în martie, la scurt timp după ce școlile s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus. Închiderea școlilor ar fi dus, probabil, la înfometarea copiiilor care se bazau pe mesele gratis regulate de la unitățile de învățământ iar Rashford a vrut să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla.
”Am spus mereu că dacă voi fi într-o poziție în care să pot face diferența, o să o fac. Mama lucra toată ziua, zilnic, pentru a se asigura că am măcar o masă în fiecare seara. Exista o cantină la care mă duceam la școală unde mâncarea era gratis. Obșinuiam să mănânc acolo și apoi o altă mică gustare la un after-school”, a povestit Rashford.
”Participau cam 30-40 de copii și totul era gratis, asta se întâmpla până să vină mama acasă. Ea termina munca pe la 6 seara și mergea cu autobuzul până acasă așa că de obicei ajungea pe la 7:30 și începe imediat să gătească. Era greu”, își amintește Rashford.
Rashford și-a propus să strângă 100.000 de lire dar munca sa cu FareShare a adus peste 20 de milioane de lire iar cu alte fonduri adunate se vor hrăni aproape trei milioane de copii în toată Marea Britanie.

Marcus Rashford, implicat în comunitatea locală

Companii uriașe precum Tesco, Sainsbury și Asda au contribuit cu donații și suport logistic, în timp ce persoanele fizice au strâns peste 750.000 de lire.
”Niciun copil nu ar trebui să fie îngrijorat că nu o să aibă ce să mănânce”, a afirmat Rashford.
Directorul comercial al FareShare, Alyson Walsh, a adăguat: ”Suntem uimiți de numărul mare de oameni care au participat și îi mulțumim mult lui Marcus pentru că ne-a ajutat. Banii strânși ne vor ajuta să punem mâncare pe masă pentru familiile vulnerabile”.
Nu este prima oară când Rashford se implică în cauze nobile. El ajută mereu cauzele în care chiar crede și care sunt aproape de inima sa. A fost în juriu la competiții de poezie, a învățat limbajul semnelor și a încurajat copiii să citească. Crăciunul trecut, Rashford a demarat o inițiativă pentru a încuraja oamenii să doneze cutii cu lucruri esențiale pentru trei organizații de caritate care lucrau cu oamenii fără adăpost din Manchester.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo