Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marcus Rashford l-a convins pe Boris Johnson. Ce decizie a luat premierul britanic

Vlad Dumitrescu

Actualizat 16/06/2020 la 15:28 GMT+3

Premierul britanic Boris Johnson s-a răzgândit și a decis până la urmă să ofere mese gratuite pentru copiii săraci și în timpul verii, în urma apelului făcut de Marcus Rashford.

Marcus Rashford l-a convins pe Boris Johnson să ofere mâncare copiiilor și în perioada de vacanță

Credit imagine: Getty Images

Cu doar câteva ore înainte ca Partidul Laburist să forțeze un vot în Camera Comunelor pe acest subiect, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a anunțat că s-au alocat 120 de milioane de lire pentru ”fondul de mâncare de vară COVID”.
”Din cauza pandemiei de coroanvirus, premierul înțelege că părinții și copii au parte de o situație fără precedent în această vară”, se arată în comunicat. Decizia vine după ce miniștrii au respins această propunere în aprilie.
Întrebat dacă apelul lui Marcus Rashford a ajutat la decizia luată de prim ministru, purtătorul de cuvânt a declarat: ”Prim-ministrul apreciază contribuția făcută de Marcus Rashford privind discuțiile despre sărăcie și respectă faptul că el și-a folosit statutul pentru a vorbi despre probleme importante”. El a precizat că familiile care se califică pentru a primi mese gratuite vor primi un voucher la sfârșitul anului școlar, care valorează 15 lire pe săptămână pe care îl pot folosi la supermarketuri.

Rashford a pus presiune pe Boris Johnson pentru a hrăni copiii săraci

Marcus Rashford și-a intensificat campania pentru a pune presiune pe guvernul britanic pentru a hrăni copiii săraci și în timpul vacanțelor. Copiii primesc o masă gratis în mod obișnuit în fiecare zi la școală în Marea Britanie.
Cum școlile s-au închis în perioada pandemiei, guvernul britanic a hotărât să acorde această masă în continuare în perioada pauzei pentru a nu pune în pericol familiile nevoiase. Totuși, cabinetul britanic decisese inițial ca această măsură să nu se prelungească și în vară.
Marți Rashford a început să scrie pe Twitter despre cele mai sărace familii din Marea Britanie, cei care nu își pot plăti facturile la electricitate sau nu au apă curentă.
”Nici nu știu ce pot spune. Uitați-vă ce putem face când ne unim. Aceasta este Anglia în 2020”, a scris Rashford după anunțul guvernului de astăzi.
Iată unele dintre mesajele sale inițiale: ”Când vă faceți un duș dimineața asta, gândiți-vă la părinții care nu mai au apă. Când vă încălziți apa pentru o cafea sau un ceai, gândiți-vă la acei părinți care nu și-au mai putut plăti factura la electricitate pentru că și-au pierdut jobul în timpul pandemiei. Și când vă duceți la frigider să luați lapte, gândiți-vă că cel puțin 200.000 de copii din această țară se trezesc azi cu rafturi goale
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo