Rashford a avut parte de un debut excelent pe Old Trafford, reușind să înscrie 8 goluri în primele sale 18 apariții pentru echipa mare a "diavolilor roșii". Crescut la academia lui United, Marcus Rashford a continuat să aibă evoluții foarte bune și în următorea stagiune, devenind odată cu trecerea timpului un jucător de bază din primul "11" al lui Ole Gunnar Solskjaer.
Prestațiile încântătoare ale tânărului atacant au ajuns și la urechile oficialilor de pe Camp Nou. Potrivit Mundo Deportivo, Barca s-a aflat pe urmele lui Rashford spre finalul anului 2018. Mai mult, impresarii jucătorului și scouterii spanioli ar fi ajuns chiar la o înțelegere, motiv pentru care mutarea părea că se va realiza în scurt timp.
Contractul lui Rashford expira abia peste 2 ani, însă oferta catalanilor părea de nerefuzat pentru un puști care abia împlinise 21 de ani. Prin comparație cu United care se lupta din greu ca să prindă un loc de Champions League, Barca evolua an de an în prestigioasa competiție, iar acest lucru ar fi putut cântări enorm în alegerea lui Rashford.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56

Negocierile cu Barcelona au picat, iar Rashford a rămas la Manchester United

Atacantul lui United a lăsat negocierile în mâinile fraților săi și s-a concentrat doar pe jocul din teren. În ciuda interesului exprimat de oficialii Barcei, aceștia nu l-au transformat pe englez în ținta lor principală. La vremea respectivă, catalanii îi mai urmăreau pe Antoine Griezmann și Luka Jovic, dintre care doar primul a ajuns pe Camp Nou.
Între timp, încrederea lui Rashford din perspectiva unui transfer în altă țară se diminuase considerabil. Tânărul se temea că nu va reuși să se integreze la giganticul club din La Liga, așa că în final a ales să rămână la formația care l-a crescut.
În vara următoare, atacantul a semnat prelungirea contractului cu United până în 2023 și a primit un salariu de 200.000 de lire/săptămână. Începând din acel moment, Marcus Rashford a devenit titular incontestabil pe Old Trafford, reușind să înscrie pe bandă rulantă pentru trupa lui Solskjaer.
În cele 201 de apariții pentru Manchester United, Rashford a marcat 64 de goluri și a oferit 34 de pase decisive, reușind să cucerească 4 trofee.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53