Imediat după ce oficialii lui Dortmund au anunțat că Gotze va părăsi echipa în această vară, în presa italiană a apărut zvonul conform căruia mijlocașul german ar putea ajunge la AC Milan.
În ciuda interesului uriaș manifestat de conducerea clubului de pe San Siro, n-ar fi exclus ca mijlocașul să ajungă în cele din urmă la Liverpool. Răsturnarea de situație ar putea fi generată de relația excelentă dintre fostul campion mondial și Klopp, tehnicianul care a adus-o pe Liverpool foarte aproape de câștigarea titlului în Premier League.

Klopp: "Mi se pare normal că Gotze își dorește să plece de la Dortmund"

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Gotze ar putea fi o variantă pentru "cormorani", în condițiile în care Klopp îl cunoaște foarte bine, iar clubul de pe Anfield nu va face transferuri spectaculoase în această vară, ca urmare a crizei financiare post-coronavirus.
Într-un interviu oferit pentru Sky Deutschland, Jurgen Klopp a vorbit despre fostul său elev, care a impresionat de-a lungul primei sale perioade petrecute la Borussia Dortmund:
Toți cei implicați la club știau că Gotze va pleca în această vară. În astfel de cazuri, prelungirea contractului trebuie oferită cu cel puțin un an înainte. Mario are nevoie să joace meci de meci. Are nevoie să meargă la un club care nu îi oferă sentimentul că trebuie să schimbe lumea într-o singură partidă. Trebuie să fie folosit în mod regulat, în meciuri normale. Apoi, cred că îl vom vedea din nou pe vechiul Mario Gotze. Fără doar și poate, acest lucru nu este posibil în prezent, la Dortmund, având în vedere că echipa dispune de multă calitate în faza ofensivă. Mi se pare normal să-și dorească să plece. Este un om și un jucător excepțional, pe care îl apreciez enorm. Îi doresc mult succes. | Jurgen Klopp

Gotze, dublu campion al Germaniei cu Dortmund

Mario Gotze a bifat numai 21 apariții în toate competițiile din stagiunea curentă. De când a revenit la Dortmund, în urmă cu 4 ani, mijlocașul a evoluat în 103 de meciuri, reușind să înscrie 14 goluri și să ofere 17 assist-uri.
Sub comanda lui Klopp, Mario Gotze a pus umărul la cucerirea a două titluri în Bundesliga, în 2011 și 2012. Per total, mijlocașul a câștigat 5 trofee alături de Dortmund. De-a lungul carierei, Gotze a mai evoluat la Bayern Munchen, în perioada 2013-2016, în care și-a mai trecut în palmares 3 titluri de campion al Germaniei.
Mario Gotze a fost eroul naționalei Germaniei la Campionatul Mondial din 2014, când a reușit unicul gol al finalei cu Argentina, în extra-time.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52