De-a lungul timpului, VAR s-a dovedit a fi un sistem extrem de folositor în anumite situații, atunci când arbitrii au luat decizii greșite, iar Video Assistent Referee a intervenit făcând dreptate. Totuși, VAR a reprezentat de asemenea și o problemă reală în campionatele mari în care a fost adoptat acest sistem, fiindcă i-a luat din puterea de decizie arbitrului de la centru. De fapt, ce reprezintă cu adevărat VAR?
VAR (Video Assistent Referee) este o tehnologie care permite ca asistentul video (echipă formată dintr-un arbitru asistent video şi trei adjuncţi) să-l atenționeze pe arbitrul de centru să elucideze și să remedieze posibile faze controversate sau faze judecate greșit. VAR se aplică în patru situații: decizie cu privire la un eventual penalty, decizie cu privire la o fază de gol, decizie cu privire la eventuale cartonașe roșii sau decizie cu privire la identificarea jucătorilor care participă la partidă.
Fostul arbitru internațional Marius Beudeanu a acceptat invitația Eurosport și ne-a vorbit despre obligația sau lipsa obligației arbitrului de centru de a apela la sistemul VAR, dar și despre eficiența acestui sistem. Mai jos puteți urmări ce ne-a spus domnul Marius Beudeanu:
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

#DORdeSPORT cu fostul arbitru internațional, Marius Beudeanu

Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24