De-a lungul timpului, VAR s-a dovedit a fi un sistem extrem de folositor în anumite situații, atunci când arbitrii au luat decizii greșite, iar Video Assistent Referee a intervenit făcând dreptate. Totuși, VAR a reprezentat de asemenea și o problemă reală în campionatele mari în care a fost adoptat acest sistem, fiindcă i-a luat din puterea de decizie arbitrului de la centru. De fapt, ce reprezintă cu adevărat VAR?
VAR (Video Assistent Referee) este o tehnologie care permite ca asistentul video (echipă formată dintr-un arbitru asistent video şi trei adjuncţi) să-l atenționeze pe arbitrul de centru să elucideze și să remedieze posibile faze controversate sau faze judecate greșit. VAR se aplică în patru situații: decizie cu privire la un eventual penalty, decizie cu privire la o fază de gol, decizie cu privire la eventuale cartonașe roșii sau decizie cu privire la identificarea jucătorilor care participă la partidă.
Fostul arbitru internațional Marius Beudeanu a acceptat invitația Eurosport și ne-a vorbit despre obligația sau lipsa obligației arbitrului de centru de a apela la sistemul VAR, dar și despre eficiența acestui sistem. Mai jos puteți urmări ce ne-a spus domnul Marius Beudeanu:
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
ACUM 17 ORE

#DORdeSPORT cu fostul arbitru internațional, Marius Beudeanu

Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
ACUM 18 ORE
Premier League
Carragher nu crede în Ronaldo la United: "Creează tot atâtea probleme câte rezolvă"
ACUM 19 ORE