Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Taylor a semnat cu Manchester United la doar câteva luni după ce a învins cancerul

Sebastian Ujica

Publicat 21/05/2020 la 07:18 GMT+3

Fundașul de 20 de ani, Max Taylor, și-a prelungit contractul cu Manchester United.

Max Taylor

Credit imagine: Getty Images

Max Taylor a semnat o prelungire cu un an a contractului cu Manchester United la doar câteva luni după ce a învins cancerul testicular. Fundașul de 20 de ani, aflat la United încă de la vârsta de 14 ani, va juca la echipa lui Ole Gunnar Solskjaer și în sezonul următor.
Taylor a fost diagnosticat cu cancer în noiembrie 2018 și a început un tratament de 9 săptămâni de chimioterapie la finalul căruia a fost declarat vindecat.

A învins cancerul

Max Taylor s-a întors după aproape un an de pauză în lotul lui Manchester United, evoluând de 6 ori în acest sezon pentru echipa Under 23 a clubului. El a fost convocat la partida din Europa League a lui Man United din luna noiembrie ce a avut loc la Astana.
În ianuarie, Taylor a fost cedat sub formă de împrumut de United la Stalybridge Celtic din Northern Premier League, club pentru care a evoluat de 9 ori înainte ca fotbalul să fie oprit de pandemia de coronavirus.
Taylor le-a povestit celor de la BBC experiența teribilă prin care a trecut. A aflat diagnosticul alături de mama sa, Stelle, și tatăl vitreg, Matthews. "Părea ireal. Ne-am uitat unul la celălalt întrebându-ne: chiar a spus asta? A spus cancer? Specialistul ne-a spus că celulele din interiorul testiculelor trebuie scoase.
Mama s-a prăbușit imediat. Eu eram atât de surprins încât nu am plâns. Am ieșit din clinică spunându-mi doar <<Doamne Dumnezeule>>. Auzi cuvântul <<cancer>>. Mintea îmi funcționa cu 160km/h. Ce se va întâmpla? Ce urmează? Voi mai juca fotbal? Voi supraviețui? Îmi repetam acest lucru în minte încontinuu
Cancerul s-a răspând în abdomen astfel că a trebuit să facă un tratament intensiv de chimioterapie pentru a opri răspândirea. Taylor a povestit experiența: "Chimioterapia pe care o făceam era chiar toxică. Prima noapte a fost cea mai rea. Te trezești, tremurând și transpirând, deși îți e frig. Apoi începe starea de rău. Prima noapte m-a făcut să realizez că vor fi 9 săptămâni grele".
La 6 săptămâni distanță, Taylor a primit vestea în luna februarie a anului trecut că a învins cancerul, însă trebuia să se opereze. A durat 3 luni până a putut să spună că se simte bine după operație.
Jose Mourinho era antrenorul lui United la acea vreme și a vorbit despre Taylor când acesta a fost în lotul echipei pentru Europa League. "A fost un mare șoc pentru toți de la club la acel moment. Un copil foarte dulce și un tânăr profesionist fantastic. El era primul care îi motiva pe toți cei de la United. El ne îmbărbăta pe toți. Mulți dintre noi, inclusiv eu, am fost nevoiți să ne reținem lacrimile când am aflat. El era însă pregătit de luptă.
Este o veste extraordinară pentru club și toți cei legați de el. A câștigat deja cel mai important meci din cariera lui. Este o poveste incredibilă și o inspirație pentru oamenii tineri" spunea Mourinho.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo