Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, spre Liverpool. Klopp e gata să renunțe la unul dintre staruri pentru a-l lua pe francez

Cristian Mihală

Publicat 18/11/2020 la 12:19 GMT+2

Liverpool ia în calcul să se desparte de unul dintre jucătorii care formează tripleta ofensivă de vis - Mane, Firmino, Salah -, pentru a forța transferul lui Mbappe.

Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Potrivit Sunday Times, Liverpool cochetează cu ideea vânzării lui Salah, Mane sau Roberto Firmino pentru a deschide "ușa" pentru o posibilă sosire a lui Kylian Mbappe. Atacantul lui PSG e o țintă clară a lui Real Madrid, motiv pentru care Perez nu a efectuat vreun transfer în această vară (pentru a echilibra bugetul, înainte de oferta pentru vârful din Hexagon).
Totuși, "cormoranii" par să câștige tot mai mult teren în lupta pentru semnătura atacantului de 21 de ani, iar jurnaliștii englezi susțin că unul dintre cei trei jucători din atac va fi cedat pentru a se obține bugetul necesar unei astfel de mutări. Cea mai probabilă plecare era a lui Mane, despre senegalez discutându-se intens în vară că ar avea o ofertă din La Liga. De altfel, sursa citată notează că e foarte probabil ca Spania să fie destinația pentru oricare din cei trei atacanți, deși nu e exclusă și o înțelegere cu PSG: Salah, Mane sau Firmino la schimb cu Mbappe, Liverpool urmând să plătească și o sumă de bani considerabilă. În prezent, Klopp pare mai tentat să renunțe la Firmino, nu la Mane, deși brazilianul a fost mult timp favoritul său. Sud-americanul a avut prestații destul de modeste în ultima perioadă, iar tehnicianul german chiar a fost sfătuit de mulți specialiști ai fotbalului britanic să îl introducă pe Diogo Jota în primul "11" în locul fostului vârf de la Hoffenheim.

Jurgen Klopp visează la Kylian Mbappe

Francezul e un vis mai vechi al lui Klopp, însă părea greu de crezut că o asemenea mutare s-ar putea face, judecând după cota de piață a atacantului de 21 de ani, care e deja campion mondial.
Doar că eventuala venire a lui Messi la City i-a pus în gardă pe oficialii "cormoranilor" și au existat deja tatonări în perspectiva mutării. PSG a transmis că ar fi dispusă să renunțe la starul său pentru suma record de 300 de milioane de euro, în timp ce Liverpool pare dispusă în acest moment să ofere "doar" 200 de milioane. Diferența dintre cerere și ofertă e încă mare, însă lucrurile ar putea lua o altă turnură dacă Messi sosește în Premier League.
Astfel, dacă Liverpool va veni cu o ofertă financiară excelentă - se preconizează că va fi doborât recordul de 222 de milioane de euro cheltuit de PSG pentru achiziționarea lui Neymar - e foarte posibil ca gruparea de pe Parc des Princes să își dea acordul pentru transfer. Mai ales că Mbappe a refuzat în repetate rânduri să semneze prelungirea contractului scadent în 2022. Astfel, peste un an și două luni el poate semna din postura de jucător liber de contract.
250 de milioane de lire (287 de milioane de euro) este suma pe care Liverpool ar fi dispusă să o pună la bătaie pentru transferul lui Mbappe, potrivit jurnaliștilor englezi.
Până la o eventuală ofertă concretă pentru Mbappe, Klopp se concentrează pe duelul cu Brendan Rodgers, din Premier League. Sâmbătă, de la 21:15, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, Liverpool primește vizita lui Leicester.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo