Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

McManaman îl vrea pe Coutinho înapoi la Liverpool. Planul prin care l-ar readuce pe Anfield

Cristian Mihală

Actualizat 06/02/2020 la 17:34 GMT+2

Steve McManaman e convins că transferul lui Coutinho, în vară, ar face din Liverpool o echipă cu adevărat perfectă.

Liverpool's Brazilian midfielder Philippe Coutinho (C) celebrates scoring their fifth goal

Credit imagine: Getty Images

În stagiunea 2017-2018, Klopp a fost de acord să se despartă de starul brazilian al formaţiei de pe Anfield, dorind să întărească defensiva. Cu cei 145 de milioane de euro încasaţi de la Barcelona, "cormoranii" i-au luat pe Van Dijk, Alisson, Keita şi Fabinho, iar rezultatele au fost cele scontate. Liverpool a cucerit Liga Campionilor, iar acum vor lua titlul, după o pauză de 30 de ani.Coutinho nu s-a adaptat la Barcelona, dar are prestaţii bune la Bayern
După o perioadă mai degrabă cenușie pe Camp Nou, brazilianul și-a redescoperit forma la Bayern, acolo unde a marcat șapte goluri și a reușit șapte assist-uri în prima jumătate a sezonului.
În acest context, suma de 120 de milioane de euro pentru un transfer definitiv părea să fie una corectă, raportându-ne la cât de mult au crescut în ultima perioadă prețurile jucătorilor. Doar că oficialii lui Bayern au decis că ar fi un efort financiar prea mare, preferându-l, se pare pe Leroy Sane.
În consecinţă, McManaman visează la o întoarcere a mijlocaşului de 27 de ani pe Anfield, şi şi-a prezentat argumentele.
"Liverpool ar putea să îl aducă înapoi pe Philippe Coutinho. E un jucător fantastic, şi mi-ar plăcea să îl văd din nou în tricoul nostru. Ştiu însă că foarte importantă şi partea financiară, dar, dacă ar putea fi readus pe o sumă rezoabilă, ar fi minunat. Pentru a se face rost de fonduri, Liverpool ar putea să renunţe la doi-trei jucători care nu prind cu regularitate prima echipă", a spus fostul jucător legendar al "cormoranilor".
În continuare, McManaman a explicat ce ar face el dacă ar avea putere decizională la formaţia de pe Anfield; Klopp dispune de mulţi jucători buni, dar care prind rar echipa. În consecinţă, ar renunţa la aceştia pentru a avea mai mulţi fotbalişti world class în primul "11".
"Au fost zvonuri că Shaqiri ar vrea să plece, Adam Lallana e de asemenea nemulţumit că nu joacă mai mult. Dacă ai posibilitatea să renunţi la ei şi să îl iei pe Coutinho, ar fi extraordinar. E genul de jucător care, atunci când planul "A" nu îţi iese, poate să apară şi să schimbe de unul singur soarta unui meci", a mai spus fostul mare mijlocaş al lui Liverpool.
201 meciuri a strâns Coutinho pentru Liverpool, marcând de 54 de ori.

Cum ar arăta Liverpool, cu Philippe Coutinho în componenţă

Alisson - Alexander Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson - Henderson, Fabinho, Coutinho - Salah, Firmino, Mane
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo