Motivul nu vine însă din perspectiva sportivă, unde clubul de pe Anfield este lider detașat, cu 25 de puncte față de Manchester City. Problema este legată de epidemia de coronavirus care a dus la suspendarea campionatului până pe 4 aprilie. În ultima vreme au apărut zvonuri conform cărora sezonul curent din Anglia ar putea fi amânat mai multe luni, culminând chiar cu anularea sa.
Ca să fie matematic campioană, Liverpool mai are nevoie de 2 victorii. Cel mai negru scenariu pentru "cormorani" ar fi declararea sezonului nul, decizie în urma căreia Liverpool ar rămâne fără coroana de campioană a Angliei.
Paul Merson, unul dintre fotbaliștii glorioși din istoria lui Arsenal (1985-1997), consideră că problema titlului nu ar mai fi fost atât de discutată dacă în locul lui Liverpool s-ar fi aflat Manchester City, câștigătoarea ultimelor 2 ediții din Premier League.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 11 ORE
"Chiar îmi pare rău de situația în care se află Liverpool. Au așteptat 30 de ani să câștige titlul. Cred că dacă s-ar fi aflat Manchester City pe primul loc, cu o diferență de 25 de puncte, nu i-ar mai fi păsat nimănui! Ei au mai câștigat trofeul, Liverpool nu. Parcă suntem într-un film.
Totuși, dacă Liverpool ar primi titlul acum, n-ar fi corect din punct de vedere matematic. Eu unul știu că l-au obținut deja, toată lumea știe acest lucru. Totuși, este cu totul diferit față de situația matematică. Este mare păcat.", a spus Merson pentru Sky Sports.
Cu 9 etape rămase din stagiunea curentă, formația lui Jurgen Klopp se află pe primul loc în Premier League, cu o diferență de 25 de puncte de campioana en-titre Manchester City, care are un meci mai puțin.
https://i.eurosport.com/2020/03/11/2793248.jpg

Scenariile posibile din Premier League, generate de epidemie

La fel ca în majoritatea țărilor din Europa, toate competițiile din Anglia au fost suspendate până în luna aprilie din cauza pandemiei de Covid-19 anunțate de OMS săptămâna trecută. Perioada de amânare a meciurilor s-ar putea prelungi, o decizie finală urmând să fie luată cât mai curând. De când a fost anunțată suspendarea, în presa britanică s-au vehiculat mai multe zvonuri despre cum s-ar putea finaliza, în cele din urmă, sezonul curent. Jurnaliștii englezi au stabilit următoarele 3 variante:

Varianta 1: sezonul se reia

Premier League s-ar putea relua după această pauză, iar acest lucru ar reprezenta soluționarea firească, dacă e să ne gândim la criteriul sportiv.
Însă, presupunând că lucrurile se mișcă în direcția dorită din punct de vedere al coronavirusului, va exista o aglomerare imensă, fiind foarte complicat să se găsească date în calendar pentru terminarea stagiunii. Salvarea ar putea veni de la UEFA: dacă Euro 2020 va începe mai târziu sau dacă va fi amânat pentru 2021, așa cum s-a vehiculat, echipele vor avea suficient timp să încheie sezonul.
Cert e că Premier League deja caută date libere, astfel încât stagiunea să se poată termina, atâta timp cât riscul reprezentat de coronavirus nu va mai fi la fel de mare ca în prezent.
https://i.eurosport.com/2020/03/11/2793245.jpg

Varianta 2: anularea sezonului

Mai multe cluburi și-au exprimat opțiunea privind anularea completă a sezonului. În special formațiile care sunt în top 5 și care ar avea garanția calificării în Champions League, dar și echipele din subsolul clasamentului militează pentru o astfel de idee.
Acest lucru ar însemna că nu va exista o campioană, nimeni nu va retrograda, iar echipele vor merge pentru sezonul viitor de cupe europene în funcție de pozițiile ocupate acum în clasament. Se pune întrebarea ce se va întâmpla cu formațiile care se luptă pentru promovarea în Premier League. Există un scenariu prin care acestea vor primi un loc în prima ligă pentru sezonul viitor, urmând să se mărească numărul de echipe pentru o stagiune.

Varianta 3: Liverpool campioană, sezonul se consideră încheiat

O a treia ipoteză e repezentată de validarea rezultatelor de acum. Dacă în privința titlului, nu există lucruri de dezbătut, în condițiile avansului enorm pe care Liverpool îl are (ar fi o campioană meritorie), discuția se pune în privința formațiilor care retrogradează.
În acest context, Bournemouth, Aston Villa și Norwich ar urma să meargă în Championship. Lucrurile ar deveni foarte sensibile în această variantă, în contextul în care echipa lui Eddie Howe e pe 18, cu 27 de puncte, același număr de puncte adunat de Watford și West Ham. Golaverajul ar urma să facă diferența, ceea ce e considerat incorect.
Ar exista și o soluție de contopire a variantelor doi și trei: Liverpool să fie declarată campioană, dar nimeni să nu retrogradeze, urmând ca de la anul să asistăm la o primă ligă engleză că mai multe echipe (formațiile din Championship aflate pe loc de promovare ar urma să facă pasul în Premier League).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 16 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20