Mesut Ozil se va despărți de Arsenal, mai mult ca sigur, în această iarnă. Mijlocașul german a ajuns deja la Istanbul, unde se pun la punct ultimele detalii înainte să fie anunțat oficial la Fenerbahce.
Considerat un jucător de bază în trecut, după transferul de la Real Madrid, Ozil a căzut rapid în dizgrațiile lui Mikel Arteta, managerul "tunarilor". Campionul mondial din 2014 a fost chiar exclus din lotul lui Arsenal pentru actualul sezon din Premier League și Europa League, iar despărțirea lui de formația londoneză devenise numai o chestiune de timp.
În ultima vreme, Ozil n-a avut o relație tensionată numai cu Arteta, ci și cu fanii lui Arsenal. Mijlocașul de 32 de ani a refuzat diminuarea salariului cu 12,5% anul trecut, când clubul de pe Emirates a trecut printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, la fel ca majoritatea echipelor din lume.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Oficialii lui Arsenal au fost nevoiți chiar să concedieze mai mulți membri din staff pentru a economisi bani, în timpul primului "lockdown" din Marea Britanie. În tot acest timp, Ozil n-a fost de acord să renunțe la un procent din salariul său de 350.000 de lire/săptămână, care l-a tranformat în cel mai bine plătit jucător de pe Emirates.

Mesajul de despărțire al lui Mustafi pentru Ozil, în urma căruia fanii lui Arsenal au "explodat"

După lungi discuții legate de viitorul lui Ozil, se pare că mijlocașul german a ajuns la un acord cu oficialii lui Arsenal pentru rezilierea contractului său scadent la finalul sezonului.
Ozil s-a reorientat rapid și deja a ajuns în Turcia, unde negociază transferul la Fenerbahce, echipa de care este atașat emoțional încă din copilărie.
Mustafi, unul dintre prietenii lui Ozil de la Arsenal, i-a transmis un mesaj de despărțire mijlocașului de 32 de ani, în care l-a caracterizat drept "cel mai altruist jucător atât pe teren, cât și în afara lui", cu care a împărțit vestiarul:
"Frate, ai fost cel mai altruist jucător - atât pe teren, cât și în afara lui - cu care am împărțit vreodată vestiarul. Întotdeauna vei rămâne 'Regele Assist-ului'. Din păcate, noi, ca echipă, nu am reușit să te susținem atunci când ai avut cel mai mult nevoie de noi. Îți doresc numai bine!", a scris Shkodran Mustafi, pe contul de Twitter.
Discursul lui Mustafi i-a enervat pe fanii lui Arsenal, care au luat cu asalt contul de Twitter și l-au criticat aspru pe fundaș. Suporterii "tunari" nu au rezonat deloc cu caracterizarea lui Ozil, în care a utilizat cuvântul "altruist". Fanii au făcut trimitere la refuzul mijlocașului de a-și reduce salariul uriaș pentru a ajuta clubul în momentele dificile.
"Ozil a refuzat reducerea salariului, în timp ce ceilalți 20 de jucători au acceptat" / "Tu ești jucătorul lui Arsenal (n.r. - către Mustafi) și ar trebui să fii de partea clubului. Ar trebui să ne ajuți să depășim această situație. Care e problema ta?", au fost câteva din reacțiile acide ale fanilor lui Arsenal.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52