Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul lui David Moyes pentru contracandidatele lui West Ham la Champions League: "Aş fi dezamăgit"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/04/2021 la 16:02 GMT+3

West Ham are parte de un sezon extraordinar sub comanda lui David Moyes. ‘’Ciocănarii’’ au ajuns până pe poziţia a patra, ultima care trimite în grupele Champions League din sezonul viitor, după ce anul trecut au fost implicaţi în lupta pentru evitarea retrogradării. Totuşi, West Ham nu va renunţa la şansa de a ajunge în Champions League, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1986.

David Moyes

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
David Moyes a insistat că West Ham se pregătește pentru lupta din Europa în sezonul viitor, iar în acest sens a cerut jucătorilor și staff-ului său să profite la maximum de această oportunitate. West Ham are meci mâine, la ora 14:30, în deplasare cu Newcastle, în direct la Eurosport 1 şi Eurosport Player.
O victorie îi poate aduce pe ‘’ciocănari’’ pe locul 3, deasupra lui Leicester, înaintea meciului cu Chelsea de pe teren propriu.

David Moyes, încrezător în şansele lui West Ham de a prinde Champions League

Moyes este convins de faptul că echipa sa ia fiecare meci în parte şi ştie că va avea un meci foarte greu la Newcastle, implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. Şansa de a termina în primele 4 nu apare în fiecare zi, astfel Moyes se va concentra pe realizarea acestei performanţe istorice.
‘’Tocmai am spus staff-ului în această dimineață că nu avem multe oportunități de a face acest lucru”, a spus Moyes. "Trebuie să profităm de fiecare şansă posibilă pentru a ajunge în Liga Campionilo. Dacă o putem face, o vom face, dar este o luptă lungă pentru noi. Nu contează dacă agenţiile de pariuri ne consideră favoriţi pentru a termina în primele 4.’’
‘’Ne-am apropiat puţin de Leicester, dar ştim că în luptă mai sunt şi Chelsea, Liverpool, Tottenham, Everton şi Arsenal. Aceste echipe îşi vor dori să ne ajungă pentru ocuparea unui loc de Champions League. Suntem conștienți de asta, dar eu nu știu ce altceva am putea face decât să ne prezentăm la următorul joc, să încercăm să îl câștigăm. Mai avem 7 jocuri, am filozofia mea, jucătorii ştiu ce trebuie să facă. Nu dăm înapoi în niciun caz, asta ne-ar scădea foarte mult şansele de a obţine ceva din acest sezon. Nu voi pune o presiune imensă pe jucători, chiar dacă avem o şansă istorică de a juca în Champions League.’’

West Ham, sezon peste aşteptări în Premier League

La debutul sezonului, West Ham era privită de foarte mulţi drept o echipă care va fi implicată în partea a doua a clasamentului, aşa că locul ocupat de ‘’ciocănari’’ reprezintă o surpriză pentru managerul lor, David Moyes. După ce a reuşit să o aducă până pe locul 4 pe West Ham, cu şanse reale la ocuparea unui loc de Champions League la finalul sezonului, cu 7 etape rămase de disputat, acesta a recunoscut că va exista un sentiment de dezamăgire în jurul echipei în cazul în care nu vor reuşi această performanţă.
"Dacă aș fi dezamăgit? Desigur, aș fi dezamăgit, vom încerca să performăm, dar nu cred că am încercat vreodată să facem ceva greşit. Am încercat să fim realişti și să ne dăm seama de calitatea pe care o avem atât noi, cât şi restul echipelor, concurăm foarte bine cu ele ", a spus el, potrivit football.london.
‘’Acum nu putem spune că am fi dezamăgiţi dacă am rata Champions League, însă dacă vom continua să jucăm în acelaşi mod şi nu vom reuşi această performanţă, atunci da, putem spune asta, însă mai sunt 7 etape. Vreau să scot maximum din echipă şi vom vedea pe ce loc vom termina la finalul sezonului.’’
‘’Ciocănarii’’ nu se vor putea baza în continuare pe Declan Rice şi Michail Antonio, accidentaţi, însă Moyes speră că aceştia vor reveni pe teren până la finalul sezonului.
‘’Declan se antrenează foarte bine, dar momentan lucrează foarte mult în sala de forţă pentru că vrea să revină cât mai repede pe teren. E conştient de faptul că urmează inclusiv Campionatul European în această vară. Pentru orice club pierderea lui Declan Rice ar fi o mare lovitură, dar sperăm să ne descurcăm până ce acesta va reveni pe gazon. Nu ştiu să spun o perioadă de timp, dar sunt convins că cei doi vor putea juca înainte de finalul sezonului.’’
Newcastle – West Ham se joacă sâmbătă, la ora 14:30, în direct la Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League & FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo