Anthony Martial înflorește sub îndrumarea lui Ole Gunar Solskjaer la Manchester United fiind unul dintre cei mai în vogă atacanți la ora actuală. Totuși, la venirea norvegianului la cârma echipei, Martial era într-un con de umbră și se părea că United este o "pălărie prea mare" pentru nivelul său. Dar un simplu mesaj pe care i l-a trimis antrenorul în vara trecută, a schimbat esențial parcursul ulterior al lui Martial.
https://i.eurosport.com/2019/04/19/2569328.jpg

Solskjaer: "Vrei să porți numărul 9?"

Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Când a fost întrebat despre evoluțiile foarte bune ale lui Martial din acest sezon, Solskjaer a admis că a vorbit foarte mult cu atacantul și l-a ajutat să iasă din impasul în care se afla când a ajuns el la United. Francezul a început să marcheze din ce în ce mai mult, iar Solskjaer nu poate fi decât mulțumit de eficacitatea atacantului său, care începe să îi semene tot mai mult la acest capitol.
Până la un moment dat, Martial înscria rar, dar când o făcea golurile sale erau de pus în ramă. Acum acesta a devenit mult mai eficient și marchează pe bandă rulantă din toate pozițiile, adică este omul potrivit la locul potrivit, așa cum a fost Solskjaer pe tot parcursul carierei.
Înainte de acest sezon Solskjaer i-a trimis lui Martial un mesaj în care l-a întrebat dacă i-ar plăcea să poarte tricoul cu numărul 9, rămas vacant după plecarea lui Romelu Lukaku la Inter Milano. Răspunsul francezului a fost "Da", iar antrenorul consideră că acel moment a fost unul crucial în evoluția ulteriaoră a atacantului, care a devenit un vârf veritabil.
Martial a marcat 23 de goluri în toate competițiile din sezonul 2019/2020.
https://i.eurosport.com/2018/10/29/2451138.jpg

Cu Mourinho juca mai mult în bandă

Sub conducerea lui Solskjaer, Martial s-a trasformat din ce în ce mai mult într-un atacant de careu și i se potrivește de minune această postură. Cât timp Mourinho a fost la echipă, francezul a jucat mai mult ca extremă, pentru a li se face loc în mijloc lui Ibrahimovic sau Lukaku. Dar randamentul său nu a fost extraordinar pe acea poziție, probabil și din cauza relației mai reci pe care a avut-o cu antrenorul portughez.
Lucrurile s-au schimbat imediat după venirea lui Solskjaer, iar Martial se simte excelent în momentul de față. Actualul manager este mai apropiat de jucător, acesta se simte apreciat pentru ceea ce face pe teren, iar acest lucru pare să fie cheia succesului.
Sub conducerea lui Mourinho, Martial a înscris un gol la fiecare 315 minute, iar acum marchează odată la 151 de minute, dar este și un pasator decisiv, contribuind la câte un gol al lui United aproape meci de meci. Numărul șuturilor francezului a crescut semnificativ în această perioadă și pe zi ce trece Martial devine un adevărat "killer" în fața porții.
Toată această tramsformare a lui Martial din ultimul an și jumătate este fără îndoială opera lui Ole Gunar Solskjaer, care își demontrează calitățile de a scoate tot ceea ce e mai bun din jucătorii săi.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48