Informația a fost confirmată de renumitul jurnalist expert în transferuri, Gianluca Di Marzio. Chelsea urma să dea 250 de milioane de euro, clauza de reziliere a argentinianului la acea vreme.
Jose Mourinho și patronul Roman Abramovich și-l doreau pe Lionel Messi și au făcut toate eforturile pentru a-l aduce. Messi ar fi primit 55 de milioane de euro pe sezon plus 70% din drepturile sale de imagine.

Real Madrid a încercat și ea să-l aducă pe Messi

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Gianluca Di Marzio a dezvăluit aceste informații în cartea sa Grand Hotel Calciomercato, plină cu povești neștiute de pe piața transferurilor. Di Marzio susține că același transfer l-a încercat și Real Madrid în 2013 însă madrilenii s-au lovit de refuzul categori al lui Messi.
Di Marzio susține că discuțiile dintre Messi și Chelsea au început în ianuarie 2014, când argentinianul se afla în mijlocul unui scandal în care era acuzat de evaziune fiscală. Messi era nemulțumit de atitudinea autorităților spaniole și își dorea o nouă viață la Londra.
După ce a vorbit cu mai mulți intermediari precum și cu fostul său coleg de la Barcelona, Deco, care a jucat și el la Chelsea, Messi a stat de vorbă cu Mourinho pe FaceTime. Discuția a mers bine, Messi spunându-le apropiaților: ”Cu Mourinho, după cum mi-a vorbit, pot câștiga orice trofeu vreau. Este un câștigător, haideți să încheiem afacerea”.
În acea vară, Chelsea a făcut altă afacere cu Barcelona, prin transferul lui Cesc Fabregas. Iar Di Marzio susține că o discuție cu Fabregas la o sesiune de antrenamente a făcut ca transferul lui Messi să pice.
Se pare că Deco a fost la un moment dat exclus din discuții, Mourinho preferând să discute direct cu Messi. Fabregas i-a spus lui Deco acest lucru iar fostul star al Portugaliei i-a transmis imediat aceste informații agentului și tatălui lui Messi, Jorge.
Faptul că Jorge a fost exclus de la discuții l-a înfuriat și i-a spus lui Messi că ar trebui să rămână la Barcelona. Acest lucru a fost decisiv iar argentinianul a rămas în cele din urmă pe Camp Nou.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52