Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Mai vine Messi la Manchester City vara viitoare?". Răspunsul lui Guardiola

Cosmin Cioboata

Publicat 18/09/2020 la 18:33 GMT+3

Pep Guardiola a vorbit în premieră despre cel mai intens subiect al verii din fotbalul mondial: posibila plecare a lui Lionel Messi de la Barcelona la Manchester City.

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City

Credit imagine: SID

Lionel Messi s-a răzgândit, după un șir foarte lung de discuții și zvonuri apărute în presa internațioanlă, și a decis să rămână pe Camp Nou până vara viitoare, când îi va expira contractul cu Barcelona. Deși apele s-au calmat pentru moment la formația catalană, multă lume se gândește deja la ce se va întâmpla la finalul sezonului 2020/2021. Își va prelungi Messi contractul cu echipa pentru care a evoluat întreaga carieră? Sau va pleca la un alt club de top, poate chiar la Manchester City?
Aceleași curiozități le-au avut și jurnaliștii britanici, la conferința de presă premergătoare meciului dintre Wolves și Manchester City (luni, 22:15), transmis în direct și în exclusivitate la Eurosport. Presa din Anglia l-a asaltat pe Pep Guardiola, managerul "cetățenilor", cu întrebări legate despre o posibilă reunire a celor doi pe Etihad, în vara viitoare.
La fel ca și în cazul lui Messi, contractul curent al lui Guardiola va expira vara viitoare. Totuși, în presa internațională s-a tot discutat despre posibilitatea ca managerul iberic să semneze un nou contract cu Manchester City, ținând cont că echipa a scăpat de suspendarea din UEFA Champions League.

"Mai vine Messi la Manchester City?". Reacția lui Pep Guardiola

Jurnaliștii englezi l-au întrebat pe Guardiola despre un posibil transfer al lui Messi la Manchester City, iar managerul spaniol a oferit primele reacții oficiale pe marginea acestei ipoteze atât de discutate în ultima perioadă.
"Nu cred că trebuie să explic nimic. Leo Messi și-a exprimat deja sentimentele, iar eu nu am altceva de adăugat. Este jucătorul Barcelonei, clubul pe care îl iubesc și eu. Nu știu dacă va veni la City vara viitoare. Este o întrebare pe care ar trebui să i-o adresați lui Messi. Eu nu pot să vorbesc despre intențiile celorlalți.", a spus Pep Guardiola, la conferința de presă.
În același timp, Guardiola a mărturisit că situația sa contractuală la Manchester City a rămas, cel puțin pentru moment, neschimbată:
"Nu s-a schimbat nimic. Obiectivul meu este să muncesc mai tare și mai bine decât în sezonul precedent și să câștig cât mai multe meciuri. Aceasta este meseria mea.", a mai spus Guardiola.
Messi și Guardiola au mai colaborat la Barcelona, în perioada 2008-2012. Cei doi au pus umărul la sezonul extraordinar 2008/2009, când formația blaugrana a reușit să câștige toate cele 6 trofee posibile: UEFA Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, titlul în La Liga, Cupa Spaniei și Supercupa Spaniei.
Pentru Manchester City urmează meciul de pe terenul lui Wolves, din etapa a 2-a din Premier League. Partida se va disputa luni (21 septembrie), de la ora 22:15, în direct și în exclusivitate la Eurosport.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
picture

Premier League, programul etapei a doua

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo