În 2008, "cetățenii" au făcut o ofertă oficială pentru fotbalistul care are acum în palmares șase Baloane de Aur și care e considerat de mulți dintre specialiști cel mai bun din istorie.
Imediat după ce a fost preluată în 2008 de Abu Dhabi United Group, City a început să fie foarte activă pe piața transferurilor. Totuși, nimeni nu a cutezat în primul an să se gândească la Messi, un fotbalist care încă de atunci părea imposibil de adus.
Thaksin Shinawatra era patron la City în 2008, iar mâna lui dreaptă era Pairoj Piempongsant. Acesta din urmă a făcut o conferință la telefon cu Paul Aldridge și Garry Cook, în care s-a vorbit despre perioada de mercato. Piempongsant era nemulțumit și îl certa pe Aldridge în legătură cu ratarea transferurilor lui Carlos Tevez și Javier Mascherano; fotbaliștii fuseseră în atenția "cetățenilor", dar ajunseseră la Manchester United, respectiv Liverpool.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM O ZI
În toată acea discuție, s-a creat o confuzie amuzantă, iar Garry Cook a înțeles că trebuie să facă o ofertă pentru Messi.
"Imaginați-vă scena. Paul, cu accentul său de londonez: <Pairoj, trebuie să îmi spui ce vrei să facem, situația scapă de sub control cu transferurile>. Pairoj probabil era într-un lounge, primea un masaj și țipa în receptor: <Da, da, da, situația devine murdară. E murdară rău de tot!> (n.r. murdar în engleză se traduce <messy>). În toată această convorbire, ceva s-a pierdut și eu am înțeles că trebuie să îl luăm pe Messi", a povestit Cook pentru Daily Mail.

Barcelona a analizat serios oferta pentru Messi

O zi mai târziu, Dave Richards, un reprezentant al Premier League, l-a contactat pe Cook pentru a-i prezenta prima reacție a Barcelonei.
"A doua zi, m-a sunat Dave. <Garry, ai făcut o ofertă pentru Messi? 70 de milioane de lire? Ești nebun?>. Aproape incredibil, Barcelona îi transmisese lui Richards că au primit oferta și că o iau în considerare. Se vor gândi și vor oferi un răspuns oficial. În cele din urmă au decis să nu îl vândă", s-a mai amuzat Cook.
Thaksin Shinawatra cumpărase tot clubul Manchester City în 2008 pentru 81,6 milioane de lire, astfel că să dai 70 de milioane de lire pe un singur jucător părea la acel moment ceva ieșit din comun, independent de potențialul acestuia.
Totuși, un an mai târziu, Real reușea cel mai scump transfer din istorie la momentul respectiv, achitându-i lui United 80 de milioane de lire (94 de milioane de euro) pentru Ronaldo.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27