Mesut Ozil nu a făcut parte nici măcar din lotul cu care Arsenal s-a deplasat la meciul cu Manchester City de miercuri, în condițiile în care conform noilor reguli, echipele au voie să aibă nouă rezerve pe bancă.
Mikel Arteta a fost întrebat despre decizia de a-l omite pe Mesut Ozil la conferința de presă de dinaintea meciului cu Brighton din weekend. ”S-au întâmplat multe lucruri cu el în ultimele săptămâni și trebuie să am răbdare cu fiecare jucător. Câteodată este nevoie de mai mult timp”, a afirmat Arteta.
”A fost dificil în ultimele două luni să aducem jucătorii în cea mai bună formă, eu sunt primul care vrea ca Mesut să fie în cea mai bună formă. Îl voi trimite pe teren atunci când simt că poate da tot ce are mai bun”, a continuat Arteta.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
”Am fost foarte sincer cu Mesut încă din prima zi. De când am ajuns mi s-a părut că este într-o formă bună și că dorește să joace la cel mai înalt nivel. A jucat în fiecare meci cu mine aici cred”, a precizat spaniolul.
”În momentul în care îl voi vedea pregătit, îl voi trata la fel ca pe toată lumea. Cred că am fost corect cu el și cred că el a răspuns la acest lucru exact cum aș vrea. Mă înțeleg foarte bine cu el, nu este nicio problemă”, consideră managerul lui Arsenal.

Arsenal îl plătește pe Ozil cu 8000 de lire pe minut

În mod normal, Arsenal ar fi vrut să joace cu ce mai buni jucători într-o partidă atât de importantă precum cea cu Manchester City. Însă se pare că Mesut Ozil nu face parte din aceștia, germanul nefiind inclus în lot, în ciuda sumelor mari pe care le câștigă la club.
A trecut mult timp de când Ozil a fost cu adevărat decisiv într-un meci iar în acest sezon evoluțiile sale doar au demonstrat de ce nu mai este un om de bază la Arsenal. În 23 de meciuri și 1812 minute jucate în toate competițiile, Ozil a marcat un singur gol și a reușit doar trei assist-uri.
Germanul a reușit 1.051 de pase - 45 pe meci - și doar 20 de tacklinguri, adică aproximativ un singur tackling pe meci. Ozil primește 350.000 de lire pe săptămână și a fost unul dintre jucătorii care au refuzat reducerea salariului în perioada în care nu s-a jucat fotbal din cauza pandemiei. Acest lucru înseamnă că de când a început sezonul pe 11 august, Ozil a costat-o pe Arsenal 15.75 milioane de lire doar cu salariul.
Astfel, Ozil a primit 15 milioane de lire pe gol și 5 milioane de lire pe assist. Fiecare pasă a sa a costat-o pe Arsenal 14.000 de lire iar fiecare tackle 787.000 de lire. Dintre toate tacklingurile, 14 au fost faulturi. Pentru cât a jucat, Ozil a primit 8.692 de lire pe minut.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53