Derby-ul Merseyside din turul acestei stagiuni din Premier League va rămâne în aminntirea fanilor ca meciul care l-a scos din circuit pe Virgil Van Dijk, accidentat grav în urma unei intrări "criminale" a lui Jordan Pickford.
La scorul de 1-0 pentru Liverpool, fundașul olandez a fost faultat dur în careu de portarul lui Everton, dar Michael Oliver nu a luat nicio măsură. Consultându-se cu arbitrii din camera VAR, care i-au transmis că Van Dijk fusese în off-side la faza respectivă, centralul a decis că în acele condiții nu se impune nicio măsură disciplinară împotriva lui Pickford.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
ACUM O ZI
Partida de pe Goodison Park s-a încheiat 2-2, iar pe lângă cele 2 puncte Liverpool i-a pierdut pentru perioade lungi pe Van Dijk și Thiago Alcantara, accidentat și el în finalul meciului.

Michael Oliver a recunoscut că a greșit în Everton-Liverpool

La aproape 3 luni distanță de la nefericitul incident din derby-ul orașului Liverpool, Michael Oliver a avut puterea să recunoască faptul că a luat deciziile greșite la faza accidentării lui Van Dijk. Într-un interviu acordat pentru Mail Online, arbitrul englez a spus că ar fi trebuit să îi acorde cartonaș roșu lui Pickford, chiar dacă nu s-ar fi impus penalty, deoarece Van Dijk fusese în off-side.
https://i.eurosport.com/2019/10/09/2693239.jpg
"Gândul inițial a fost că nu poate fi penalty pentru că este off-side, deci trebuie să verificăm mai întâi off-side-ul. Le-am și spus celor de la VAR că dacă nu este off-side o să dictez penalty.
Am urmărit faza de zeci de ori ulterior. Nu cred că Pickford a intenționat să-l lovească pe Van Dijk, dar atacul său a fost neregulamentar. Toți, inclusiv eu, nu am luat ăn considerare eliminarea așa cum ar fi trebuit. Ceea ce m-a surprins când am analizat faza apoi a fost faptul că nimeni nu se aștepta la o eliminare. Niciunul dintre jucători nu solicita asta.
Am greșit în analizarea fazei. Trebuia să pornim de la premisa că a fost off-side, deci nu se impunea penalty, dar ar fi trebuit să-l pedepsim pe Jordan Pickford.", a spus Michael Oliver, citat de The Mirror.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
IERI LA 13:20
Premier League
Carragher nu crede în Ronaldo la United: "Creează tot atâtea probleme câte rezolvă"
IERI LA 12:31