Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Michael Owen a dezvăluit că la 21 ani, când a luat Balonul de Aur, era terminat: "Aveam corpul defect. A fost o tortură"

Cristian Mihală

Publicat 18/12/2021 la 16:59 GMT+2

Michael Owen a dezvăluit cum, o accidentare suferită la 19 ani, i-a pecetluit cariera. Deși a reușit să revină în top, câștigând la 21 de ani Balonul de Aur, în timp genunchiul cu probleme a cedat complet.

Michael Owen a jucat la Liverpool în perioada 1997-2004

Credit imagine: Eurosport

În urmă cu 20 de ani, Michael Owen a primit Balonul de Aur, devansându-i în clasament pe Raul și Oliver Kahn. A câștigat cel mai râvnit titlu individual când avea doar 21 de ani, după un sezon magic cu Liverpool, în care a reușit să câștige Cupa UEFA, Cupa Angliei și Cupa Ligii. A fost ultimul englez care a câștigat Balonul de Aur, iar toți așteptau ca Owen să fie un jucător dominant în primul deceniu al acestui secol.
"La 21 de ani cu siguranță credeam că voi mai câștiga alt Balon de Aur. Încă nu știam că accidentările mă vor compromite atât de mult", și-a început fostul vârf dezvăluirile, într-un interviu pentru Daily Mail.
Cariera lui Owen a ajuns la apogeu la 21 de ani, apoi urmând o coborâre tot mai accentuată. Aceasta e marea dramă a fostului internațional englez, care are încă impresia că oamenii îl văd ca pe un fotbalist care nu și-a atins niciodată nivelul maxim și, care, a dezamăgit.
"Mă doare că oamenii își amintesc parcă doar ultimii ani din carieră. Aveam "Owen" pe spate, dar nu era Michael Owen pe teren. Mă luptam pentru viața mea. Aveam mentalitatea unuia dintre cei mai buni jucători ai lumii, dar corpul meu era defect. A fost o tortură", spune Owen
CITEȘTE ȘI:

Owen s-a "rupt" la 19 ani și nu a mai fost niciodată la fel

Cauzele declinului țin de o accidentare teribilă suferită, pe vremea când avea doar 19 ani, la genunchi. Vârful a reușit să treacă peste acel episod, dar în timp acele probleme și-au pus amprenta pe evoluțiile sale.
"La 18 ani, marcam goluri la Campionatul Mondial, la 21 de ani luam Balonul de Aur. Dar, sincer, eram mai bine la 19 ani decât când am luat Balonul. Atunci am suferit o accidentare teribilă. Mi-aș fi dorit să fi fost un picior rupt, dar a fost vorba de cea mai grea accidentare posibilă, la genunchi. Până atunci, eram solid ca o stâncă, nu am ratat niciodată un meci. Sir Alex Ferguson mi-a spus ulterior mereu că, dacă aș fi semnat pentru Manchester United, nu s-ar fi întâmplat niciodată o asemenea accidentare, m-ar fi protejat", a mai spus Owen.
Owen a părăsit Liverpool pentru Real Madrid la vârsta de 24 de ani. A marcat 158 de goluri în 297 de meciuri pentru "cormorani", dar nu crede că, dacă ar fi continuat pe Anfield, cariera sa ar fi avut altă traiectorie. Dimpotrivă, având în vedere problemele medicale, era greu să mai atingă nivelul din 2001.
"Dacă aș fi rămas, aș fi fost aruncat pe ușa din spate la 27 de ani. Fernando Torres era într-o formă mult mai bună decât mine sau cel puțin Liverpool a crezut asta. Clubul știa ce se întâmplă cu mine și a preferat să mă cedeze. Am ieșit pe ușa din față, e posibil ca dacă aș fi rămas să ajung să fiu huiduit și ar fi fost trist", e concluzia lui Owen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo