Arsenal s-a impus cu 2-1 în derby-ul nordului Londrei în fața lui Tottenham. Lamela a deschis scorul cu o bijuterie de gol, dar reușitele lui Odegaard și Lacazatte (penalty) au adus cele 3 puncte în contul "tunarilor".
Marea surpriză a începutului de meci a fost lipsa lui Aubameyang din garnitura de start a lui Arteta. Atacantul traversa o formă bună și absența sa a ridicat multe semne de întrebare, dar antrenorul "tunarilor" a făcut lumină în acest caz chiar înaintea partidei de pe Emirates.
"El ar fi trebuit să înceapă jocul, dar aveam o problemă disciplinară în privința sa. Este o decizie pe care am luat-o după ce am evaluat totul, în funcție de cine este Aubameyang și ceea ce a făcut. Atâta tot. Există o mulțime de jucători care sunt dispuși să joace și au arătat acest lucru, așa că sunt confortabil cu decizia luată.", a declarat Arteta pentru Sky Sports.
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
IERI LA 16:47

Freddie Ljumberg: "Trebuie să existe un motiv serios pentru a-l lăsa pe bancă"

Greșeala pe care a făcut-o Aubameyang nu a ieșit deocamdată la iveală, dar specialiștii din Premier League sunt de părere că nu e ceva banal, deoarece Arteta nu ar fi fost atât de dur într-un meci de asemenea importanță.
"Aubameyang lipsește din motive disciplinare. Acest lucru nu poate fi ceva banal pentru că este un joc cu o semnificație aparte.", a spus Gary Lineker, prezentator BBC.
Freddie Ljumberg, fost manager interimar la Arsenal, a admis și el că fapta lui Aubameyang trebuie să fi fost una destul de gravă astfel încât să-l determine pe Arteta să ia o asemenea decizie: "Ascultându-l pe Arteta, singurul lucru la care mă pot gândi este că poate a întârziat sau a făcut altceva greșit și a rămas pe bancă. El este omul tău de top, care dacă primește unul contra unu cu fundașul, știi că poate înscrie și o face atât de ușor, deci nu este bine pentru Arsenal și trebuie să existe un motiv serios pentru a-l lăsa pe bancă."
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
IERI LA 05:15
Fotbal
Start de vis! Echipele din TOP 5 campionate din Europa care încă nu au pierdut în acest sezon
20/09/2022 LA 06:16