Neincluderea lui Mesut Ozil de către Mikel Arteta pe listele pentru Premier League și Europa League a stârnit fel și fel de discuții, mai ales după ce rezultatele lui Arsenal au început să fie tot mai slabe. "Tunarii" se află pe un dezamăgitor loc 15 în Premier League, iar în ultimele 7 partide de campionat au marcat doar 2 goluri.
Aceste performanțe slabe i-au făcut pe mulți specialiști să se întrebe dacă nu cumva Mesut Ozil ar fi adus un plus echipei pe plan ofensiv, creativitatea sa fiind binecunoscută. Arteta s-a ferit mereu să răspundă concret întrebărilor cu privire la acest subiect, dar se pare că antrenorul iberic este pe cale de a ceda presiunilor și la conferința de presă premergătoare meciului cu Burnley din această seară a dat de înțeles că nu exclude readucerea lui Mesut Ozil la echipă începând din ianuarie.
"Nu este în echipă acum. Mă concentrez doar pe jucătorii pe care îi avem aici. Orice s-ar putea întâmpla în ianuarie, dar avem suficient timp timp să decidem.", a declarat Mikel Arteta, citat de Daily Sport.
Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55

Ozil ar putea reveni în lotul lui Arteta din ianuarie

Dacă antrenorul spaniol se va decide să se bazeze din nou pe Ozil, rămâne de văzut care va fi motivația mijlocașului german, care și-a arătat deseori frustrarea cu privire la felul în care a fost tratat de club. În plus, din ianuarie Ozil ar putea semna cu orice echipă, fiind în ultimele 6 luni de contract. Conform presei engleze, acesta ar avea oferte concrete de la Fenerbahce, dar și din MLS, de la LA Galaxy și Inter Miami.
Chiar dacă va evolua din nou pentru "tunari" în a 2-a parte a sezonului, e greu de crezut că Ozil și Arsenal vor mai ajunge la un consens pentru un nou contract. Salariul mijlocașului este unul uriaș: 350.000 de £ pe săptămână, iar Arsenal nu-i va face o ofertă apropiată de această sumă.
Totuși, revenirea lui în lotul echipei lui Arteta ar duce la o despărțire decentă în vară, Ozil fiind unul dintre cei mai importanți oameni de la clubul londonez din ultimii anii. El a ajuns la Arsenal în 2013 și a câștigat 4 Cupe ale Angliei alături de această echipă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga
Real Madrid vrea să-și ia un fundaș din Premier League! Oferta pe care au pregătit-o "galacticii"
28/03/2022 LA 09:10
Liga
Aubameyang, ironic după ce a strălucit în El Clasico! Ce mesaj ironic i-a transmis lui Arteta
21/03/2022 LA 14:34