Arsenal are un debut de sezon bun, mai ales în ceea ce privește defensiva. "Tunarii" au cea mai bună apărare din Premier League, cu numai 7 goluri primite în primele 7 etape, dar Mikel Arteta crede că pentru a deveni un club cu pretenții, Arsenal trebuie să marcheze cel puțin 90 de goluri într-un sezon.
"Trebuie să obținem acest echilibru între atac și apărare. Având în vedere programul pe care l-am avut în acest sezon, jucând cu Liverpool, Manchester City și Leicester, nu este ușor. Este ceva la care am lucrat în ultimele două săptămâni. Ați putut vedea aseară (victoria cu Molde din Europa League, scor 4-1) că am fost mult mai fluenți în atac. Am marcat golurile și am avut mai multe oportunități. Pentru a fi o echipă de top trebuie să înscrii 90-100 de goluri pe sezon. Este o provocare pentru noi și încercăm să îmbunătățim acest aspect.", a spus Arteta, citat de Sky Sports.

Arteta: "Cu toții credeam că vom avea aceleași reguli"

Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
IERI LA 08:42
De când a fost numit pe banca echipei londoneze, Arteta le-a acordat mult credit tinerilor, Joe Willock fiind unul dintre remarcații "tunarilor" în meciurile din Europa League.
Antrenorul spaniol a declarat că supraveghează îndeaproape dezvoltarea mijlocașului de 21 de ani, care ar putea deveni o piesă de bază și pentru meciurile din Premier League: "Cred că este esențial în faza de dezvoltare să ai răbdare. Dar la fel de bine trebuie să vedem realitatea. El joacă meciuri foarte importante în Europa. Înainte abia prindea câte 10 minute în meciurile de Cupa Ligii. Acum joacă minute importante. Acesta este drumul pentru dezvolatrea sa, pentru a ajunge să joace și în Premier League. Vă spun că este pe drumul cel bun. Dacă va continua să fie consecvent, atunci va avea șansele sale."
Managerii echipelor importante din Premier League au făcut front comun și au cerut revenirea la regulamentul din finalul sezonului trecut, care le permitea să efectueze 5 schimbări în fiecare meci și să aibă 20 de jucători în lot pentru o partidă.
Protestul tehnicienilor vine ca urmare a unui număr mare de accidentări din ultima vreme, care în opinia acestora sunt rezultatul suprasolicitării fotbaliștilor.
"Cu toții credeam că vom avea aceleași reguli. Așa ne-am și construit echipa. E normal să avem 20 de jucători în lot și să putem face 5 înlocuiri, ținând cont de calendarul foarte încărcat pe care în avem.", a completat Arteta.
Meciul dintre Arsenal și Aston Villa va avea loc duminică, 8 noiembrie, cu începere de la ora 21:15 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1,
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24