Spaniolul a explicat că folosește des spaniola și franceza pentru a transmite indicații tactice, în ideea de a nu fi auzite și de adversari sau manageri. Lotul lui Arteta este populat de mulți vorbitori de franceză sau spaniolă precum Dani Ceballos, Nicolas Pepe, Alexandre Lacazette sau David Luiz.
Deși instrucțiunile sunt livrate în așa fel încât să fie o diversiune pentru jucătorii și managerii adverși, managerul lui Arsenal consideră că folosirea limbii native a jucătorilor înseamnă că totul va fi înțeles mai bine și implementat mai rapid.
Când a fost întrebat dacă decizia sa este mai mult despre ajutarea jucătorilor săi sau inducerea în eroare a adversarilor, Arteta a răspuns: ”Ambele. Pentru unii folosesc franceză pentru că este limba lor nativă. Pentru alții engleză”. Spaniolul de 38 de ani vorbește cu întreg lotul în engleză când li se adresează în vestiar.
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM 20 MINUTE

Arteta, impresionat de Dani Ceballos

Ceballos, unul dintre jucătorii care beneficiază de instrucțiunile în spaniolă, l-a impresionat pe Arteta iar managerul dorește să-l păstreze. Mijlocașul este împrumutat de la Real Madrid însă nu este clar dacă Arsenal va încerca prelungirea împrumutului sau va forța o achiziție.
”Sunt foarte mulțumit de cum evoleuază și îmi place că este pasionat de ce face, pune pasiune în fiecare sesiune de antrenamente, ar trebui să vedeți cum celebrează. Vorbim cu clubul acum despre asta, nu deținem jucătorul, nu depinde de noi, clubul va trebui să comunice și vom vedea apoi”, a declarat Arteta.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
ACUM O ORĂ
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
ACUM 3 ORE