După 8 ani petrecuți la Arsenal, Van Persie a fost cumpărat de United în schimbul sumei de 30 milioane de euro. În primul sezon pe Old Trafford (2012/2013), sub comanda lui Sir Alex Ferguson, atacantul olandez a avut evoluții excelente și a pus umărul la câștigarea titlului din Premier League. Lucrurile s-au schimbat radical odată cu retragerea legendarului antrenor al "diavolilor roșii".
Pe banca lui United a sosit David Moyes, iar Van Persie n-a mai jucat la fel de mult ca înainte. În acel sezon, oandezul a bifat numai 21 de apariții în Premier League, deși se afla în perfectă formă. Lucrurile s-au înrăutățit și mai tare după demiterea lui Moyes și numirea lui Louis van Gaal, conaționalul său sub comanda căruia evoluase la Cupa Mondială din 2014, alături de naționala Olandei.
După un prim sezon pe banca lui United, Van Gaal a hotărât să facă o schimbare în cadrul echipei și l-a anunțat pe Van Persie că trebuie să plece de pe Old Trafford. Vestea managerului l-a luat prin surprindere pe atacant, a cărui înțelegere cu "diavolii roșii" expira abia peste un an.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 12 ORE

Van Persie: "Van Gaal mi-a spus că trebuie să plec"

Într-un interviu oferit recent, Robin van Persie a povestit momentul nemilos în care Van Gaal l-a anunțat că trebuie să plece:
"Am avut o discuție cu Louis van Gaal, în care mi-a spus: 'Ok, Robin, drumurile noastre se despart. Eu sunt antrenorul, tu ești jucătorul, așa că am hotărât că este timpul să pleci'. I-am amintit că încă mai aveam contract cu United, iar el a răspuns: 'Nu îmi pasă'. A fost nemilos. La un moment dat mă gândeam că s-ar putea să am o discuție cu el, dar nu credeam că va fi așa de dură. Imediat după aceea, o mulțime de lucruri au început să-mi treacă prin minte.
Copiii mei mergeau la școală în Manchester, aveau prieteni în oraș, toată viața lor era acolo. Cum reacționezi la așa ceva? Stăteam de 11 ani în Anglia, familia mea era fericită acolo. Mi-am propus să rămân calm. Aceea era doar opinia lui, i-am mai spus că încă aveam contract cu United și eram fericit în Anglia. M-am ridicat, i-am strâns mâna și am plecat.", a povestit Van Persie, pentru High Performance Podcast.

Van Persie: "Discuția cu Van Gaal a fost nemiloasă"

În cele din urmă, Van Persie a fost vândut la Fenerbahce în vara respectivă, după ce turcii le-au plătit "diavolilor roșii" 6,5 milioane de euro. Atacantul și-a amintit de perioada în care a fost exclus din lotul lui United, fiind nevoit să se antreneze de unul singur:
"Discuția cu Van Gaal a fost nemiloasă, dificilă și directă. Mă aflam în pre-sezon și aveam o mulțime de gânduri. Nu aveam voie să mă antrenez alături de ceilalți jucători. Primeam o minge și mergeam să-mi fac exercițiile separat. Am încercat să rămân calm, să pară că nu mă afectează, dar adevărul e că toată situația mă afecta grav.
Decizia respectivă îmi afecta viața, familia și cariera. Într-un final am hotărât să vorbesc cu cineva din exterior despre problemele mele și a fost foarte bine. Privind în urmă, au existat mai multe momente în cariera mea în care ar fi trebuit să vorbesc cu cineva despre lucrurile care mă deranjează.", a mai spus Van Persie.

"Olandezul zburător", 50 de goluri pentru naționala Olandei

De-a lungul carierei, Robin van Persie a jucat pentru Feyenoord (2001-2004, 2018-2019), Arsenal (2004-2012), Manchester United (2012-2015) și Fenerbahce (2015-2018). În 594 de apariții, atacantul a marcat 274 de goluri și a oferit 98 de assist-uri. Van Persie a câștigat 7 trofee alături de echipele de club, printre care un titlu de campion al Angliei și o Cupă UEFA.
La nivelul naționalei, "Olandezul zburător" a bifat 102 selecții, reușind să înscrie de 50 de ori. Alături de "portocala mecanică", Van Persie a ajuns până în finala Campionatului Mondial din 2010, pierdută în fața Spaniei. Apoi, la Mondialul din 2014, Olanda a fost învinsă în semifinale de Argentina, la loviturile de departajare. Cu Van Persie titular, Olanda s-a impus cu 3-0 în finala mică, contra Braziliei, iar fostul atacant al lui United și Arsenal a reușit primul gol, din penalty.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11