Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mohamed Salah e cel mai bine plătit jucător de la Liverpool! Egipteanul câștigă dublu față de Mane

Nicu Savin

Actualizat 03/03/2021 la 14:05 GMT+2

Presa engleză a dat publicității lista salariilor încasate de jucătorii lui Liverpool. Mohamed Salah este cel mai bine plătit "cormoran" din actualul lot, dar există oarecare surprize privind ceilalți jucători exponențiali ai clubului de pe Anfield.

Mohamed Salah and Sadio Mane

Credit imagine: PA Sport

Chiar dacă salariile de la Liverpool nu sunt la nivelul celor de la alte forțe ale fotbalului european, jucătorii de top ai "cormoranilor" au venituri uriașe. Cel mai bine plătit este Mohamed Salah, care încasează săptămânal 200.000 de £. Egipteanul mai are contract cu Liverpool până în 2024, dar în ultimul timp s-au întețit zvonurile că acesta ar fi tentat să pelce de pe Anfield.
Marea surpriză în acest top este ocupantul poziției secunde. Thiago Alcantara are un salariu de peste 190.000 de £ pe săptămână, câștigând astfel mai bine decât jucători care au obținut performanțe notabile în tricoul lui Liverpool.
Evoluțiile lui Thiago la Liverpool nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, iar mijlocașul și-a atras foarte mulți critici în rândul specialiștilor din fotbalul englez. Fostul jucător al lui Bayern a avut un sezon dificil, fiind infectat cu Covid-19 la un moment dat și accidentat grav în meciul tur cu Everton, lipsind din această cauză o bună perioadă de timp. Jurgen Klopp le-a răspuns acid celor care l-au criticat pe Thiago, dar probabil că aceștia vor avea acum un motiv în plus să fie nemulțumiți de transferul ibericului, judecând după salariul său foarte mare în raport cu randamentul dat.
Sadio Mane

Sadio Mane, cel mai nedreptățit jucător de la Liverpool

Virgil Van Dijk sau Robert Firmino au și ei salarii pe măsură (180.000 de £/săptămână), dar marea surpriză vine de la Sadio Mane, care încasează doar 100.000 de £. Deși a contribuit decisiv la performanțele clubului din ultimii ani, senegalezul câștigă jumătate față de Salah și mai puțin decât jucători precum Milner, Keita sau Oxlade-Chamberlain.
Alexander Arnold are și el un salariu mult sub valoarea arătată pe teren. Fundașul dreapta al "cormoranilor" primește 40.000 de £ pe săptămână, mai puțin decât Tsimikas (60.000 de £) sau Shaquiri (80.000 de £), fotbaliști nu atât de importanți în angrenajul echipei precum Arnold.
Curtis Jones, una dintre marile speranțe ale clubului are un salariu de 6.731 de £ pe săptămână, lucru explicabil ținând cont că are numai 20 de ani și a semnat prelungirea în vara anului trecut.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo