Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama când l-a auzit?"

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2021 la 12:31 GMT+3

Darren Fletcher, actualul directorul sportiv al lui Manchester United, a dezvăluit cum a fost aproape să semneze cu Newcastle, pe când era doar un puști. Sir Alex Ferguson l-a convins să rămână, dar demersul a fost unul cu peripeții.

Darren Fletcher era om de bază în era Ferguson

Credit imagine: PA Photos

Fostul antrenorul din perioada de glorie a lui United e considerat de mulți cel mai mare tehnician din istorie, iar titlurile obținute justifică pe deplin această titulatură. Doar dacă ne uităm la formația care s-a calificat în ultimul act al Ligii Campionilor în sezonul 2010-2011 o să vedem printre titulari nume ca Rafael, O'Shea, Gibson, Anderson, Valencia, Berbatov sau Nani (titulari în semifinala retur cu Schalke). Să faci performanță cu astfel de fotbaliști e într-adevăr o mare realizare și arată cât de mult a însemnat scoțianul pentru fotbal.
Puțin știu însă că pe cât de diplomat a fost mereu pe gazon și la conferințe, pe atât de coleric era în vestiar. Episodul "Beckham" e de notorietate, dar au fost și alte momente că Ferguson și-a pierdut cumpătul. Unul a fost relatat de Darren Fletcher, un conațional al lui Sir Alex, care a rezistat un deceniu și jumătate la United.
"Aproape că am semnat cu Newcastle la 15 ani. Eram la United de la 12 și în acel moment Newcastle era a doua cea mai bună formație din Premier League. Toată lumea îmi spunea: "Gândește-te ce mijlocași are United, nu o să prinzi niciodată echipa, du-te la Newcastle, e și mult mai aproape de cassă". Sir Alex a aflat și m-a sunat într-o seară. A răspuns sora mea: "Darren, e pentru tine". Sir Alex A luat-o pur și simplu razna la telefon. Aveam doar 15 ani și el urla și înjura la telefon. Mama a văzut că m-am schimbat la față și a venit să vadă ce se întâmplă.Știți ce a făcut mama? A ascultat câteva secunde și i-a zis: "Să nu îi mai vorbești fiului meu așa niciodată". Și i-a închis telefonul în nas", a povestit Fletcher pentru LockdownTactics.
CITEȘTE ȘI

Cum a rămas Fletcher la Manchester United

Și, totuși, Fletcher a continuat la United. Cum s-a întâmplat asta? A povestit tot Darren, care ulterior a avut o relație de fiu-părinte cu marele tehnician.
"După două minute sună iar telefonul. A răspuns mama. "Îmi pare rău de tot, doamnă Fletcher, dar îl apreciez enorm pe Darren și vreau să rămână. Vin cu primul avion la Edinburgh, să discutăm". Restul e istorie. Ferguson l-a convins pe Fletcher și pe părinții lui că e cel mai bine să continue la United, iar 3 ani și jumătate mai târziu scoțianul era debutat la prima echipă. Ar fi fost un debut și mai rapid, pentru Sir Alex l-a păstrat prima oară în lotul echipei mari în 2000, când mijlocașul avea doar 16 ani, la un meci din ultima etapă, cu Aston Villa. Nu l-a introdus, dar i-a făcut "botezul" într-un vestiar plin de grei. Din păcate pentru Fletcher, au urmat doi ani de accidentări repetate, astfel că a trebuit să aștepte anul 2003 pentru a bifa primul meci oficial în tricoul "diavolilor".
Fletcher a rămas la United până în 2015 și, chiar dacă nu a fost niciodată un titular incontestabil, a pus umărul la câștigarea a 5 titluri și a unei ediții de UEFA Champions League.
După retragere, Fletcher a avut aspirații în direcția managerială, dar în 2020 s-a întors pe Old Trafford pentru a antrena formația U16. În ianuarie 2021 a fost promovat la prima echipă, în stafful lui Ole, iar două luni mai târziu a fost numit director tehnic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo