Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător legendar al lui City că e liber să își caute echipă

Cristian Mihală

Actualizat 17/05/2022 la 07:55 GMT+3

Ilkay Gundogan o va părăsi pe Manchester City în această vară, chiar dacă Pep Guardiola îl apreciază în mod deosebit. Tehnicianul catalan i-a înțeles dorința germanului de a evolua mai mult și, cum pe Etihad acest lucru nu va fi posibil, îl va lăsa să plece.

Manchester City, pas greșit cu West Ham, în etapa 37. Băieții lui Guardiola au revenit de la 0-2

În vârstă de 31 de ani, Gundogan se confundă cu mandatul de antrenor al lui Guardiola la Man City. Neamțul a fost primul transfer făcut de tehnicianul "cetățenilor", în 2016, când a preluat echipa. La vremea respectivă, campioana Angliei plătea 30 de milioane de euro pentru mijlocașul central, Pep cunoscându-l foarte bine, de pe vremea când erau rivali în Bundesliga.
Între timp, Gundogan nu a dezamăgit, dar accidentările repetate l-au făcut de multe ori să aibă limitate minutele în Premier League. În actuala stagiune, însă, fotbalistul cu origini turce a fost ferit de probleme medicale, dar nu a prins în mod constant primul "11" al liderului la zi din cel mai puternic campionat din lume.
Guardiola știe cât de mult înseamnă pentru Gundogan să evolueze și i-a transmis că e liber să își caute echipă pentru sezonul viitor. Chiar dacă City se va despărți în vară de alt mijlocaș central - căpitanul Fernandinho -, venirea lui Frenkie De Jong pare iminentă. Ca atare, mijlocul va fi destul de clar pentru stagiunea viitoare, olandezul urmând a juca alături de Rodri/Bernardo Silva și de De Bruyne în linia de 3 din spatele trioului ofensiv.

Gundogan a scris istorie pe Etihad, cu City

Gundogan a fost dorit intens în 2016 de Real Madrid, dar în cele din urmă a preferat să meargă la City, pentru Guardiola. Acum, e de așteptat ca multe echipe mari să îl dorească pe metronomul care anul trecut a făcut sezonul carierei, marcând 13 goluri în 28 de partide de Premier League.
Gundogan este cel mai titrat jucător german din istoria Premier League, cu 4 titluri de campion în CV. De asemenea, el este neamțul cu cele mai multe goluri marcate în prima ligă engleză.
Până ca plecarea lui Gundogan să fie oficializată, mijlocașul de 31 de ani se pregătește de duelul cu Aston Villa, decisiv pentru titlu. În partida de duminică (ora 18:00, în direct pe Eurosport 1), City are nevoie de victorie pentru a termina sezonul în fața lui Liverpool.
1 an mai are contract germanul cu Man City, astfel că e de așteptat ca trupa de pe Etihad să nu aibă pretenții exagerate pentru transferul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo