Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentul când te sună Real pentru a te transfera, iar tu închizi telefonul: "Nu am timp de prostii"

Cristian Mihală

Actualizat 27/03/2020 la 14:13 GMT+2

Julien Faubert, fostul jucător al lui Real Madrid, a rememorat pentru The Athletic, momentul în care a fost contactat de reprezentanții "galacticilor" pentru un transfer. Fundașul dreapta francez a crezut că e o glumă și și-a închis telefonul.

Real Madrid's French midfielder Julien Faubert (L) heads for the ball with Racing Santander's French midfielder Peter Luccin during their Spanish Primera Division soccer match at Santiago Bernabeu stadium

Credit imagine: EPA

Ajuns la West Ham în 2007, Faubert a avut evoluții destul de bune, dar puțini anticipau că un club de talia lui Real Madrid s-ar putea interesa de serviciile sale. Și, totuși, cea mai titrată echipă din istoria Cupei/Ligii Campionilor l-a văzut drept o soluție bună de rezervă, astfel că în 2009 a început demersurile pentru a-l transfera.
Faubert a rememorat cum s-a făcut mutarea, cu un umor fantastic. Fiind ultima zi de transferuri a ferestrei de transferuri, Real l-a adus sub formă de împrumut, angajându-se că îl va transfera definitiv de la West Ham, pentru o sumă importantă, dacă va da randament.
"Eram în autocarul echipei, ne îndreptam spre Upton Park, pentru a juca împotriva lui Fulham. Primesc un telefon de la un francez care îmi spune că e de la Real Madrid și că vrea să vorbească cu mine despre interesul spaniolilor pentru un transfer. I-am spus că am un meci important de pregătit și că nu am timp de asemenea prostii. Am închis telefonul să nu mă mai derajeze. După partidă, mi-am pornit din nou mobilul și am văzut vreo 30 de mesaje și 50 de apeluri. Atunci mi-am dat seama că e ceva serios. Mi-am sunat managerul și i-am spus că Real a venit după mine și că reprezentanții ei sunt la un hotel în Heathrow. Era ultima zi de transferuri, așa că a trebuit să ne mișcăm repede. Am avut sentimente amestecate, dar eram atât de fericit. Era vorba de Real Madrid, știi? M-am rugat să pot să ajung acolo, chiar dacă aflasem între timp că inițial îl voiau pe Antonio Valencia, de la United, iar eu am fost doar a doua variantă", a spus Faubert pentru sursa citată.
Faubert e perfect conștient că CV-ul său nu îl recomanda pentru o mutare atât de spectaculoasă și nu a avut o problemă să dezvăluie cum a fost luat peste picior de colegii de la West Ham, după ce împrumutul s-a realizat.
"Când mutarea s-a concretizat, m-am întors la Londra pentru a-mi lua lucrurile. Colegii au început să glumească: "Julien, îți dai seama unde te duci? E Real Madrid". Îmi aduc aminte că Mark Noble nu m-a băgat deloc în seamă, așa că m-am dus la el și l-am întrebat ce e cu el. "Julien, nu am cum să vorbesc cu tine acum. Ai ajuns la Real Madrid, suntem în lumi diferite acum". Au fost o mulțime de glume din partea băieților", și-a adus aminte Faubert.

Faubert nu a confirmat la Real Madrid

Francezul, care din 2014 a ales să joace pentru Martinica, a prins doar două meciuri la Real Madrid, ulterior întorcându-se la Londra, a vorbit și despre cât de greu e să treci de la o echipă fără mari ambiții la cel mai galonat club din lume.
"Eram pe banca de rezerve și am închis ochii pur și simplu pentru a simți mai bine atmosfera, eram mândru că am ajuns la Real. S-a scris fie că eram nervos că nu joc, fie că am adormit. Președintele a venit la mine și mi-a zis că trebuie să fiu atent cu orice gest pe care îl fac, pentru că sunt camere peste tot, nu le scapă nimic jurnaliștilor. Am învățat cu siguranță enorm din perioada petrecută la Real Madrid", a mai spus Faubert.
Ajuns la 36 de ani, Faubert joacă acum la modesta Fréjus Saint-Raphael. De altfel, după revenirea la West Ham, din 2010, el nu a mai prins foarte des nici echipa "ciocănarilor". Din 2012 a ajuns în Turcia, la Elazigspor, pentru ca apoi să își mai treacă în CV formații ca Bordeaux, Kilmarnoc, Inter Turku și Borneo.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo