Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentul în care a avut loc "transformarea" lui Ronaldo, dezvăluit de un fost coleg de la United

Cosmin Cioboata

Publicat 07/05/2020 la 18:04 GMT+3

Considerat unul dintre cei mai mari jucători din istorie, Cristiano Ronaldo (35 ani) și-a început aventura în elita fotbalului în 2003, când a fost adus la Manchester United, sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

Cristiano Ronaldo while at Manchester United

Credit imagine: PA Sport

Superstarul portughez a petrecut 6 sezoane pe Old Trafford, perioadă în care s-a dezvoltat din toate punctele de vedere și a reușit să câștige primul său Balon de Aur (în 2008). Recent, Darren Fletcher a dezvăluit un moment neștiut din spatele performanțelor impresionante reușite de Cristiano de-a lungul carierei. Fostul fundaș, care a evoluat pentru "diavolii roșii" în perioada 2001-2015, își amintește perfect ziua în care Ronaldo a început traseul său ascendent în lumea fotbalului.
Se întâmpla în urmă cu 16 ani, când scoțianul Walter Smith a fost numit asistentul lui Sir Alex Ferguson. Deși a petrecut pe Old Trafford doar 6 luni, Smith a reușit să-l transforme pe Cristiano într-un veritabil jucător de echipă.
Este deja cunoscut faptul că, la începutul perioadei sale din Premier League, Ronaldo ținea foarte mult de minge, preferând să dribleze în loc să paseze. Drept urmare, Smith a venit cu o idee ingenioasă, prin care l-a forțat pe portughez să se implice în jocul colectiv. Așa a apărut regula "fără fault" din timpul antrenamentelor lui Manchester United, pe care Ronaldo n-a privit-o cu ochi buni la început. În cele din urmă, acesta a înțeles ideea și s-a adaptat noului stil de joc, care mai târziu avea să-i aducă foarte multe trofee.

Regula "fără fault", creată special pentru Ronaldo

Într-un interviu oferit recent pentru The Lockdown Tactics, Darren Fletcher a povestit cum a avut loc "transformarea" lui Ronaldo în cele 6 luni petrecute de Walter Smith pe Old Trafford:
Ronaldo a traversat o perioadă dificilă la început. Ținea prea mult de minge și nu avea o capacitate de luare a deciziilor foarte dezvoltată. A primit mai multe critici în vestiar legat de acest lucru, dar le-a acceptat pe toate pentru că avea o personalitate uriașă. Perioada petrecută la United l-a ajutat enorm, transformându-l într-un profesionist dedicat. Țin minte momentul în care Walter a venit și a hotărât să nu mai dicteze faulturi în timpul antrenamentelor. Știam că această regulă era creată special pentru Ronaldo. Din acel moment, coechipierii au început să joace mai dur, iar Ronnie (n.r. - Ronaldo) primea foarte multe lovituri. După 2 săptămâni de antrenamente fără faulturi, Ronaldo a început să întrebe: 'Cine e scoțianul ăsta? Care e treaba cu el?'. | Darren Fletcher

Momentul în care Ronaldo a început să paseze

După câteva săptămâni în care driblingurile sale se încheiau cu un fault neacordat, Ronaldo a realizat că trebuie să facă o schimbare și a început să paseze mai des:
Este de-a dreptul incredibil cât de repede a început să paseze Ronnie. Și-a dat seama că nu are rost să mai țină de minge atât de mult, pentru că la final oricum nu va primi vreun fault. Așa a început să ajungă în poziții excelente și să înscrie goluri. Știu că pare un lucru mărunt, dar credeți-mă că pentru el a reprezentat un pas uriaș. Ronaldo a progresat enorm în a doua parte a sezonului, sub comanda lui Walter. Walter și-a lăsat amprenta asupra lui Manchester United. Este un manager extraordinar, iar toți jucătorii folosesc cuvinte mari la adresa lui. | Darren Fletcher.

9 trofee cucerite de Ronaldo pe Old Trafford

Ronaldo a jucat pentru Manchester United până în 2009, moment în care Real Madrid l-a cumpărat în schimbul sumei de 94 milioane de euro - record absolut, la vremea respectivă. În cei 6 ani petrecuți pe Old Trafford, atacantul portughez a bifat 292 de apariții, a înscris 118 goluri și a oferit 69 de assistur-ri, reușind să câștige 9 trofee, printre care 3 titluri în Premier League (2007, 2008, 2009) și un trofeu Champions League (2008).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo