Întrebat despre cei mai buni fundași împotriva cărora a jucat, Morata nu a stat pe gânduri și a făcut foarte rapid un top. În el apar doi foști coechipieri - Chiellini și Sergio Ramos -, pe care însă i-a întâlnit de foarte multe ori și din postura de adversari. Însă cel mai puternic oponent a fost Van Dijk, chiar dacă în acest sezon Atletico Madrid a trecut de Liverpool, în optimile Champions League. Olandezul lui Klopp nu are vreo carență: se poziționează perfect, înțelege excelent jocul, e rapid, și impecabil în jocul aerian. "Un munte", e concluzia lui Morata.
"Chiellini e un adversar greu, nu știu dacă face asta în mod intenționat, dar de fiecare dată când ne-am întâlnit m-a distrus. Sergio Ramos e un alt oponent de care treci cu greu, se poziționează foarte bine, dar când joci împotriva lui Van Dijk parcă te lovești de un munte. Atât de greu pare totul contra lui", a dezvăluit Morata, potrivit As.

Cum a schimbat-o Van Dijk pe Liverpool

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Klopp a înțeles că pentru a domina Anglia și Europa e nevoie să aibă o apărare impenetrabilă și a făcut din Van Dijk principala țintă.
După mai multe runde de negocieri cu Southampton, pe 27 decembrie 2017 s-a anunțat că olandezul va ajunge pe Anfield în ianuarie pentru 75 de milioane de lire, devenind astfel cel mai scump fundaș din lume.
A avut emoții Van Dijk la debut? Nici vorbă. "Odată cu experiența, dispar și emoțiile. Când am debutat la Liverpool eram mai mult entuziasmat decât temător. M-a surprins cât de calm am fost”, a afirmat olandezul într-un interviu acordat The Guardian.
Presiunea inevitabilă care vine cu statutul de cel mai scump fundaș din lume nu a avut niciun efect asupra olandezului. Van Dijk a transformat, alături de Alisson, apărarea nesigură a lui Liverpool în cea mai bună defensivă din Premier League. În primul său sezon, Liverpool avea o medie de 1.2 goluri primite pe meci până la sosirea olandezului însă cu el în echipă, media a ajuns la 0.8. Iar în 2018/2019, primul sezon întreg al lui Van Dijk pe Anfield, Liverpool a avut cea mai bună defensivă din Anglia, cu doar 22 de goluri primite. În primele 19 meciuri ale stagiunii actuale, echipa lui Klopp a primit doar șapte goluri, bifând un nou record.
Virgil nu se sfiește în a-și asuma rolul de lider al apărării. "Este vorba de leadership. Ăsta sunt eu. În poziția mea, trebuie să conduci, să organizezi apărarea și să fii un exemplu. Știu ce vreau, niciodată nu am tăcut. Dacă am ceva în minte, o să îți zic. Uitați-vă la LeBron James în baschet sau Tom Brady în NFL. Ei sunt lideri adevărați și oferă inspirație colegilor", povestea Van Dijk pentru FourFourTwo.
În acest context, nu a fost o mirare pentru nimeni că fundașul batav s-a clasat pe locul secund în lupta pentru "Balonul de Aur". Mai mult, el probabil că ar fi meritat să câștige trofeul, dar voturile sunt date de multe ori și cu inima, astfel că Messi a fost "încoronat" pentru a 6-a oară cel mai bun din lume.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53