Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivarea deciziei TAS în cazul "City" şi cluburile din Anglia care au cerut menţinerea suspendării

Nicu Savin

Publicat 29/07/2020 la 13:54 GMT+3

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a emis un raport de 93 de pagini în care se arată toate detaliile procesului pe care clubul englez l-a câștigat până la urmă în disputa cu Uefa.

Manchester City a scăpat de suspendarea din cupele europene, dar este ”mustrată” de un raport al celor de la TAS

Credit imagine: PA Sport

Inițial, Manchester City a primit din partea Uefa interdicția de ajuca în cupele europene pentru 2 sezoane și o amendă de 30 de milioane de €, după ce forul european a constatat că gruparea de pe Etihad a încălcat regulile fair-play-ului financiar.
Cei de la City au făcut apel la TAS, iar la începutul acestei luni a venit și verdictul: ridicarea interdicției pentru cupele europene și reducerea amenzii la numai 10 milioane de €.
Astăzi, TAS a dat publicității un raport lung de 93 de pagini în care se arată toți pașii parcurși de clubul englez pentru a se apăra și acuză formația britanică de "lipsă de cooperare" cu UEFA în ancheta inițială.
Manchester City ist vom CAS freigesprochen worden

Manchester City a cheltuit o avere pe cei 12 avocați

Din raportul emis astăzi reiese că Tribunalul de la Lausane le-a dat câștig de cauză "cetățenilor" pentru că nu s-au găsit suficiente dovezi care să demonstreze că întradevăr regulile fair-play-ului financiar au fost încălcate.
Cei 12 avocați care au apărat echipa engleză în această cauză, au reușit să-i convingă pe judecătorii de la Laussane că Uefa a dat decizia fără a avea dovezi clare ale încălcării regulamentului. Pentru apărare, avocații lui City au avut și 7 martori în acest proces care au oferit lămuriri despre situația creată.
Din acest raport se înțelege că City nu s-a uitat la bani pentru plata armatei de avocați în acest proces, care până la urmă a adus spălarea reputației clubului.

Rivalii din campionat și-au dorit menținerea pedepsei inițiale

Raportul de astăzi, arată că ceea ce au scris jurnaliștii de la Sportsmail cu ceva timp în urmă a fost adevărat, și anume că mai multe cluburi de top din Anglia au trimis solicitări scrisă către TAS în care au cerut ca echipei de pe Etihad să nu-i fie ridicată suspendarea dată de UEFA. Arsenal, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, United, Newcastle, Tottenham și Wolves sunt cluburile care au depus câte o astfel de cerere.
În raportul de astăzi, cei de la TAS transmit "reproșuri severe" lui Manchester City, care este acuzat că a blocat ancheta celor de la Uefa și probabil de aici menținerea unei amenzi de 10 milioane de € în decizia finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo