Inițial, Manchester City a primit din partea Uefa interdicția de ajuca în cupele europene pentru 2 sezoane și o amendă de 30 de milioane de €, după ce forul european a constatat că gruparea de pe Etihad a încălcat regulile fair-play-ului financiar.
Cei de la City au făcut apel la TAS, iar la începutul acestei luni a venit și verdictul: ridicarea interdicției pentru cupele europene și reducerea amenzii la numai 10 milioane de €.
Astăzi, TAS a dat publicității un raport lung de 93 de pagini în care se arată toți pașii parcurși de clubul englez pentru a se apăra și acuză formația britanică de "lipsă de cooperare" cu UEFA în ancheta inițială.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
https://i.eurosport.com/2018/04/17/2315612.jpg

Manchester City a cheltuit o avere pe cei 12 avocați

Din raportul emis astăzi reiese că Tribunalul de la Lausane le-a dat câștig de cauză "cetățenilor" pentru că nu s-au găsit suficiente dovezi care să demonstreze că întradevăr regulile fair-play-ului financiar au fost încălcate.
Cei 12 avocați care au apărat echipa engleză în această cauză, au reușit să-i convingă pe judecătorii de la Laussane că Uefa a dat decizia fără a avea dovezi clare ale încălcării regulamentului. Pentru apărare, avocații lui City au avut și 7 martori în acest proces care au oferit lămuriri despre situația creată.
Din acest raport se înțelege că City nu s-a uitat la bani pentru plata armatei de avocați în acest proces, care până la urmă a adus spălarea reputației clubului.

Rivalii din campionat și-au dorit menținerea pedepsei inițiale

Raportul de astăzi, arată că ceea ce au scris jurnaliștii de la Sportsmail cu ceva timp în urmă a fost adevărat, și anume că mai multe cluburi de top din Anglia au trimis solicitări scrisă către TAS în care au cerut ca echipei de pe Etihad să nu-i fie ridicată suspendarea dată de UEFA. Arsenal, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, United, Newcastle, Tottenham și Wolves sunt cluburile care au depus câte o astfel de cerere.
În raportul de astăzi, cei de la TAS transmit "reproșuri severe" lui Manchester City, care este acuzat că a blocat ancheta celor de la Uefa și probabil de aici menținerea unei amenzi de 10 milioane de € în decizia finală.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
22/05/2022 LA 21:00