Federația din Olanda a luat astăzi decizia de a anula definitiv sezonul din Eredivisie după ce Guvernul țării a interzis orice eveniment sportiv până la finalul lunii august, făcând astfel imposibilă reluarea campionatului.
Decizia a provocat furie pentru mai multe cluburi din Olanda care au anunțat că vor intenta procese împotriva Federației. Însă decizia luată de olandezi poate avea consecințe puternice și în restul Europei.

Emoții pentru Liverpool

Eredivisie
Federația din Olanda a anunțat oficial că sezonul din Eredivisie a fost anulat
24/04/2020 LA 15:50
Olanda a anunțat că sezonul 2019/2020 nu va avea campioană, însă va fi luat în calcul clasamentul final astfel încât primele 5 echipe din clasament să poată să joace în cupele europene în sezonul viitor. Astfel, Federația din Olanda a respectat cererea făcută de UEFA.
Forul continental a anunțat joi că se așteaptă ca fiecare campionat din țările membre să fie reluat și dus până la bun sfârșit, însă a admis că vor fi anumite cazuri în care sezonul va fi "încheiat prematur", cu condiția să existe un "motiv legitim". De asemenea, Federația din Olanda a respectat indicația UEFA: clasamentul final a fost făcut pe "merit sportiv".
Ceea ce este important în această decizie luată de astăzi în Olanda este că ea stabilește un precedent care poate să devină ca o "lege nescrisă" pentru celelalte țări care vor fi nevoite să recurgă la încheierea sezonului definitiv. Luând aceeași decizie, Federațiile se pot proteja în eventualitatea unor plângeri la tribunal sau la UEFA din partea cluburilor care se vor simți nedreptățite.
În Olanda, cluburile au decis prin vot să nu existe echipe retrogradate și nici promovate. Nu s-a luat însă în calcul nicio clipă acordarea titlului cu 2 echipe, Ajax și AZ Alkmaar, la egalitate de puncte. În eventualitatea în care cel mai negru scenariu din Premier League s-ar realiza și sezonul nu ar putea fi dus la bun sfârșit, cei de la Liverpool au o singură speranță: ca celelalte cluburi din campionat să decidă că echipa lui Jurgen Klopp merită să fie încoronată campioană.
Însă precedentul stabilit de Eredivisie ar face ca o decizie similară luată în alte țări să nu reprezinte o surpriză.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
ACUM O ZI
Fotbal
Jurgen Klopp uimit de argumentul lui Perez în privința Superligii. "Pentru a îmbunătăți fotbalul?"
IERI LA 06:46