Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Atkinson nu a văzut faultul asupra lui Origi la golul marcat de United

Sebastian Ujica

Publicat 23/10/2019 la 12:42 GMT+3

Fostul jucător de la Liverpool, Jamie Carragher, actual analist pentru Sky Sports, a demonstrat folosind realitatea virtuală ce s-a întâmplat la acea fază.

Divock Origi Martin Atkinson

Credit imagine: Getty Images

Jamie Carragher a folosit echipamentul de realitate virtuală al celor de la Sky Sports în studio-ul de după etapa a 9-a din Premier League și a demonstrat motivul pentru care arbitrul Martin Atkinson nu a văzut faultul lui Anders Lindelof asupra lui Divock Origi în faza premergătoare golului lui Marcus Rashford.
În analiza făcută de Eurosport.ro, Andrei Tănase a menționat faptul că reușita trebuia anulată, însă atât Atkinson, cât și echipa VAR de la această partidă nu a acționat în acest sens iar golul a fost validat.

Atkinson nu a văzut faultul

Martin Atkinson a fost criticat de Jurgen Klopp după partidă, însă arbitrul de 48 de ani are circumstanțe atenuante. Așa cum a demonstrat Jamie Carragher folosind realitatea virtuală, Atkinson nu putea să vadă faultul asupra lui Origi deoarece un jucător de la Man United se afla pe traiectoria duelului menționat.
Astfel, sistemul VAR ar fi trebuit să intervină pentru anularea golului, însă aceștia au considerat că nu a fost o greșeală evidentă și clară a arbitrului și nu au intervenit.

Rio Ferdinand consideră că reușita trebuia anulată

Fostul fundaș de la Manchester United, Rio Ferdinand, consideră că atât arbitrul, cât și echipa VAR au greșit. "(VAR-ul) este cu momente bune și proaste. Există multă confuzie cu deciziile luate. Origi, la acea situație, a fost cu siguranță faultat. Cred că a făcut o preluare greșită, dar este cu siguranță fault.
Un lucru care mă surprinde, în cele 90 de partide de Premier League care s-au jucat și niciun arbitru nu s-a uitat pe ecran în timpul meciurilor. Nu înțeleg, dacă un arbitru de pe stadion ar fi privit decizia inițială, ar fi schimbat-o" a spus Ferdinand pentru BT Sports.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo