În această situație se află peste 60 de fotbaliști din campionatul Angliei, ale căror contracte vor expira în această vară. Recent, FIFA a anunțat că cluburile vor putea prelungi înțelegerile fotbaliștilor aflați în ultimele luni de contract până la noua dată la care se va încheia sezonul curent, aflat momentan în stand-by. Willian, Olivier Giroud și Jan Vertonghen sunt doar 3 dintre jucătorii aflați în această situația inedită.
Totuși, există șansa ca fotbaliștii să nu fie obligați să rămână la echipa actuală după 30 iunie, data inițială la care le va expira contractul. Anunțul a fost făcut de Nick De Marco, avocatul care reprezintă PFA (Professional Footbalers' Association). Acesta susține că jucătorii vor putea părăsi clubul curent la data de 30 iunie, fără să fie trași la răspundere în instanță.

"Jucătorii nu pot fi obligați să rămână la club"

Fotbal
Premier League își schimbă regulamentul din sezonul următor! Anunțul e oficial
10/04/2020 LA 08:00
"Din punct de vedere legal, fotbaliștii nu pot fi obligați să continue la clubul actual. Nimeni nu-i poate forța să facă asta: nici FIFA, nici FA, nici clubul, nici oricare altă organizație. Depinde doar de ei dacă vor să plece. Decizia va fi luată ținând cont și de impactul financiar al acesteia.", a explicat De Marco, pentru Daily Mail.
Din explicația lui De Marco, rezultă că fotbaliștii vor putea să părăsească echipa în timp ce sezonul se află în desfășurare.
Planul FIFA este să prelungească sezonul actual din ligile europene, întrerupte din cauza pandemiei. În același context, s-a propus prelungirea vechilor contracte ale jucătorilor și amânarea noilor înțelegeri ale acestora. Ținând cont că regula este privită drept o propunere, fotbaliștii ar urma să aleagă între a rămâne sau nu la echipă.
O altă situație incertă este reprezentată de reducerea salariilor, discutată intens în ultimele zile în Premier League. Southampton este singurul club care Southampton, primul club din Premier League care scade salariile jucătorilor
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
IERI LA 10:38
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39