Sosit în nordul Londrei în vara anului 2018, tehnicianul spaniol n-a reușit să-și impună stilul de joc cu care a făcut performanță la Sevilla și PSG. Emery n-a adus vreun trofeu în vitrina clubului și a ratat calificarea în UEFA Champions League, elemente care au contat enorm în contextul viitorului său la Arsenal. Sprijinul fanilor s-a estompat odată cu trecerea etapelor fără victorie, iar conexiunea cu jucătorii și-a pierdut strălucirea.
Oamenii din conducerea lui Arsenal și-au pierdut răbdarea și au decis să-l demită pe Emery în luna noiembrie a anului trecut. 43 de victorii, 15 egaluri și 20 de înfrângeri au înregistrat "tunarii" în timpul mandatului spaniolului, fără să cunoască vreo performanță înaltă.
Multă lume nu a putut să-și explice de ce antrenorul care a câștigat 3 trofee Europa League consecutive n-a reușit să se impună și pe Emirates. Cu Emery la cârma clubului, Arsenal a ajuns până în finala Europa League din sezonul precedent, însă a pierdut categoric împotriva rivalei din oraș, Chelsea (scor 4-1).
Premier League
Arsenal a ajuns la un acord cu jucătorii privind reducerea salariilor
12/04/2020 LA 08:30

"Mi-a spus că sunt o vrăjitoare albă"

"Motivul" pentru care Unai Emery a eșuat la Arsenal a fost povestit în presa britanică de fosta iubită a managerului, Sacha Wright (35 ani). Cei doi s-au despărțit în septembrie, cu 2 luni înainte ca Emery să fie demis, iar Sacha a dezvăluit că spaniolul a învinuit-o pe ea pentru perioada proastă de pe Emirates, numind-o "vrăjitoare albă".
"În decembrie m-a contactat și mi-a spus că a fost demis din cauza mea. Mi-a zis că sunt o vrăjitoare albă care i-a purtat foarte mult ghinion: 'Din ziua în care ne-am despărțit am început să pierdem'. Ne-am întâlnit prima oară după sfârșitul relației înainte de Anul Nou, iar el mi-a făcut această mărturisire. Am crezut că Unai este un gentleman care se gândește la familie. Dar, în final, am realizat că nu era pregătit pentru o relație serioasă.", a spus Sacha Wright, pentru Daily Mail.
După demiterea lui Unai Emery, oficialii lui Arsenal l-au numit antrenor pe Mikel Arteta, fostul jucător al "tunarilor" din perioada 2011-2016. Cu Arteta pe banca tehnică, formația londoneză a avut un start promițător, însă în prezent ocupă locul 9 în Premier League, la 5 puncte de cupele europene.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 14 ORE
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 17 ORE