Manchester City a câștigat titlul în ultimele 2 sezoane din Premier League cu punctaj record, însă actuala stagiune nu a început tocmai bine. Înfrângerile cu Norwich și Wolverhampton au lasat-o la 6 puncte în spatele lui Liverpool, cea care mai are un avantaj important: dacă City a jucat până acum un singur derby, cu Tottenham, Liverpool a întâlnit toate rivalele din top 7, cu excepția lui Man City. Echipa lui Jurgen Klopp a reușit să câștige cu Arsenal, Chelsea, Leicester și Tottenham și a făcut egal cu Manchester United, în timp ce Man City a făcut egal cu Spurs. Peste 2 etape va avea loc duelul direct între Liverpool și Man City, pe Anfield.
Man City a câștigat în ultima etapă cu 3-0 în fața celor de la Aston Villa, toate golurile venind după pauză. La final, Guardiola a criticat puternic evoluția echipei, mai ales pentru prima repriză.

Strategia lui Pep

La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Guardiola a avut un discurs neașteptat de dur în condițiile unei victorii lejere. "Dacă vom continua să jucăm ca în prima repriză, vom retrograda sau vom fi în lupta pentru evitarea retrogradării" a spus Pep, pentru ca apoi să sugereze că nu ar fi fost atât de dur dacă meciul ar fi fost pierdut de City.
Un lucru pe care îl urăsc este să te plângi, așa că în mod normal când spun ceva care nu e frumos e după o victorie. Nu aș spune niciodată așa ceva după o înfrângere. Am fost pedepsiți la anumite înfrângeri și nu am spus nimic, așa stă situația.
Pe termen scurt, putem face față (la accidentări). Pe termen lung, nu știu. Desigur că împotriva echipelor de top, când ai jucători care nu evoluează pe poziția lor naturală nu știu ce se va întâmpla. Dar până nu se va întâmpla nu voi spune că este păcat sau un dezastru" a mai spus Guardiola.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34