Manchester City a câștigat titlul în ultimele 2 sezoane din Premier League cu punctaj record, însă actuala stagiune nu a început tocmai bine. Înfrângerile cu Norwich și Wolverhampton au lasat-o la 6 puncte în spatele lui Liverpool, cea care mai are un avantaj important: dacă City a jucat până acum un singur derby, cu Tottenham, Liverpool a întâlnit toate rivalele din top 7, cu excepția lui Man City. Echipa lui Jurgen Klopp a reușit să câștige cu Arsenal, Chelsea, Leicester și Tottenham și a făcut egal cu Manchester United, în timp ce Man City a făcut egal cu Spurs. Peste 2 etape va avea loc duelul direct între Liverpool și Man City, pe Anfield.
Man City a câștigat în ultima etapă cu 3-0 în fața celor de la Aston Villa, toate golurile venind după pauză. La final, Guardiola a criticat puternic evoluția echipei, mai ales pentru prima repriză.

Strategia lui Pep

Premier League
Klopp, decizie ce naşte polemici. Pe cine a adus în stafful său, la Liverpool
ACUM 15 ORE
Guardiola a avut un discurs neașteptat de dur în condițiile unei victorii lejere. "Dacă vom continua să jucăm ca în prima repriză, vom retrograda sau vom fi în lupta pentru evitarea retrogradării" a spus Pep, pentru ca apoi să sugereze că nu ar fi fost atât de dur dacă meciul ar fi fost pierdut de City.
Un lucru pe care îl urăsc este să te plângi, așa că în mod normal când spun ceva care nu e frumos e după o victorie. Nu aș spune niciodată așa ceva după o înfrângere. Am fost pedepsiți la anumite înfrângeri și nu am spus nimic, așa stă situația.
Pe termen scurt, putem face față (la accidentări). Pe termen lung, nu știu. Desigur că împotriva echipelor de top, când ai jucători care nu evoluează pe poziția lor naturală nu știu ce se va întâmpla. Dar până nu se va întâmpla nu voi spune că este păcat sau un dezastru" a mai spus Guardiola.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Liga Campionilor UEFA
Ce ar însemna pentru Barcelona ratarea calificării în optimile Champions League
ACUM 17 ORE
Liga Campionilor UEFA
Klopp, dat pe spate de evoluția lui Liverpool cu Milan: "Simt o mare mândrie". Cei doi remarcați
ACUM 21 ORE