Dezastrul lui Ed Woodward, directorul general al lui United, e complet. Cea mai titrată echipă din istoria Angliei a cheltuit 880 milioane de lire (1 miliard de euro) de când Sir Alex Ferguson s-a retras și a ajuns să îl aibă atacant pe Jesse Lingard, așa cum s-a întâmplat pe stadionul olimpic din Londra, aseară, după accidentarea lui Rashford.

Manchester United, un lot în piuneze

Oficialii de pe Old Trafford comit eroare după eroare, iar premisele nu sunt favorabile, cu greu cineva putându-și imagina că "diavolii" se vor putea amesteca în lupta pentru titlu în următorii ani. City și Liverpool par în acest moment la un cu totul alt nivel, iar United nu face altceva decât să fie tributara propriilor greșeli.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
În vară, United a renunțat la Lukaku și Alexis Sanchez - e adevărat, fotbaliști problematici -, însă nu a adus pe nimeni în ofensivă. Excepție Daniel James, care însă are 21 de ani și, deși a început excelent sezonul, nu poate fi văzut încă un fotbalist care să reprezinte un atu al trupei de pe Old Trafford în bătălia la vârf.
În contextul accidentărilor lui Pogba și Martial, United pare lipsită de idei în atac, iar Rashford a suferit și el o accidentare, în confruntarea pierdută cu West Ham, scor 2-0 pentru "ciocănari". Astfel, se va ajunge la o situație incredibilă, cel puțin pe termen scurt: ofensiva lui United se va baza pe puștiul de 17 ani Greenwood, un talent incontestabil, dar care e cu siguranță prea "necopt" pentru Premier League.

Jose Mourinho

Credit imagine: PA Sport

Mourinho, critici voalate la adresa lui Solskjaer

Debutul de sezon a fost unul extrem de slab pentru United, iar mulți vorbesc despre faptul că Solskjaer va fi sacrificat. Înlocuitorul lui Mourinho părea să aibă o baghetă magică, echipa obținând rezultate foarte bune după schimbarea "Specialului", însă în acest moment lucrurile nu par a fi pe făgașul dorit.
Însuși Mourinho a dat de înțeles că norvegianul e responsabil pentru actuala situație a echipei, punctând că United arată mult mai slab decât în momentul în care el era la comandă.
"Nu mă bucur deloc de ce se întâmplă la United. Sunt oameni în club pe care îi iubesc și pentru care am un respect enorm, dar lucrurile sunt foarte grave. Spun asta cu o voce tristă, dar echipa aceasta este mai slabă decât cea din sezonul trecut", a spus Mourinho pentru Sky, pentru ca apoi să vorbească despre Maguire și Wan-Bissaka, fotbaliștii transferați în ultima fereastră de mercato: "Îmi plac jucătorii aduși în această vară, aduc ceva calitate echipei. Dar echipa per ansamblul ei nu îmi place deloc. Nu sunt surprins deloc de rezultatul partidei cu West Ham. Singurul semn de întrebare privind jucătorii aduși în această vară este legat de cluburile de proveniență. Nu au fost obișnuiți să joace săptămână de săptămână pentru victorie, așa cum cere istoria lui Manchester United. Era poate nevoie de jucători cu altfel de background, care să ajute mai mult echipa din acest punct de vedere".

Cotele pentru următorul antrenor demis în Premier League

  • Marco Silva (Everton) - 2,5
  • Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) - 6
  • Nuno Espirito Santo (Wolverhapton) - 10
  • Quique Sanchez Flores (Watford) - 14
  • Steve Bruce (Newcastle) - 16
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
Who’s better | Coutinho vs Bruno Fernandes este duelul de la mijlocul terenului din Villa-United
14/01/2022 LA 05:25