Confruntarea din FA Cup nu a fost una menită să îi pună probleme lui Tottenham, astfel că Mourinho a folosit mulți jucători de plan secund.
Dacă tripla lui Carlos Vinicius nu îi va garanta acestuia un loc de titular, în contextul în care Kane e inamovibil, Dele Alli ar putea să fie din nou o soluție pentru primul "11" al londonezilor. A spus-o chiar tehnicianul portughez, impresionat de atitudinea mijlocașului.
"A fost titular azi, iar profesionalismul și atitudinea lui m-au făcut mândru de el. Nu fiți surprinși dacă miercuri va fi din nou pe teren. Atât el cât și Gedson (n.r. Fernandes) au creat foarte multe faze, pe un teren care nu a fost deloc în cele mai bune condiții. Sunt foarte fericit cu atitudinea arătată", a spus Mourinho la finalul partidei din FA Cup.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
ACUM 36 MINUTE
Tottenham ar trebui să meargă miercuri la Birmingham pentru disputa cu Aston Villa, din Premier League. Totuși, până la această oră, nu se știe clar dacă partida va avea loc, în contextul în care adversara are 10 jucători bolnavi de coronavirus.

Dele Alli, spre PSG?

Toată presa britanică a anunțat deja în ultima perioadă că zilele lui Alli la Spurs sunt numărate. Inițial, clubul a încercat să îl folosească drept monedă de schimb în contul transferului lui Bale, de la Real Madrid, însă această variantă nu mai pare de actualitate acum.
În schimb, Inter și în special PSG îl curtează pe fotbalist și, având în vedere că Mourinho nu l-a folosit, Tottenham ar putea să îl cedeze pentru prețul corect. Francezii îl urmăresc de mai multă vreme pe internaționalul lui Spurs și, din câte se pare, sunt dispuși să ofere o sumă superioară celei pe care o pune la bătaie Inter. Un atu pentru campioana Franței e venirea lui Pochettino pe banca tehnică.
64 de milioane de euro este cota de piață a lui Dele Alli, un mijlocaș care era văzut drept marea speranță a fotbalului britanic, judecând după cum evolua acum 3-4 sezoane.

Alli părea că renaște sub comanda lui Mourinho

La primul antrenament la Spurs, Mourinho a purtat un dialog cu mijlocașul lui Tottenham, Dele Alli, care nu strălucise în debutul sezonului trecut, sub comanda lui Pochettino.
Mai târziu, la conferința de presă, tehnicianul portughez a dezvăluit discuția purtată cu fotbalistul englez de origine nigeriană. "L-am întrebat dacă este Dele sau fratele lui Dele. Mi-a răspuns că el este Dele. I-am spus 'ok, atunci joacă precum Dele!", a povestit Mourinho.
Cu doar două goluri în 13 etape sub comanda lui Pochettino, Alli părea doar o umbră a fotbalistului din sezoanele trecute, când se vorbea că Real Madrid ar fi dispusă să plătească peste 100 de milioane de euro pentru a-l transfera.
Odată cu venirea lui Mou, lucrurile s-au întors la 180 de grade. Cel puțin inițial. În primele trei meciuri cu tehnicianul portughez la cârma lui Spurs, Alli a reușit 3 goluri și o pasă decisivă.
"Joacă într-o poziție în care se simte confortabil. Îi oferim spațiu și astfel își poate pune în valoare creativitatea. A jucat trei meciuri fenomenale de când am venit aici", a spus Mourinho despre prestațiile lui Alli, de la începutul mandatului său. Acum , mijlocașul englez e o cruntă dezamăgire, o umbră a fotbalistului care, acum 3-4 ani, se anunța a fi un jucător world class.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18