Dan Petrescu este istorie pentru CFR, iar alesul oficialilor campioanei este Adrian Mutu. "Briliantul" a bătut palma aseară cu cei din conducerea ardelenilor, chiar dacă nu a găsit înțelegere la FRF pentru a pleca. Ca atare, CFR va plăti clazua de reziliere, una mai mult formală, de doar 50.000 de euro.
Înainte de a semna cu trupa din Gruia, Mutu a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care a vorbit de mai multe subiecte "fierbinți". Printe ele, și cazul de dopaj din 2004, în urma căruia a fost dat afară de la Chelsea. Abramovich plătise peste 20 de milioane de euro pentru internaționalul nostru, însă acesta a avut ocazia să își pună prea puțin amprenta pe cel mai puternic campionat al lumii. Mult timp Mutu a bănuit că Mourinho ar fi fost implicat în scandalul care l-a avut ca subiect pe român, mai ales că cei doi se certaseră. Dar, între timp, "Briliantul" l-a exonerat pe actualul tehnician al lui Spurs de orice vină.
"Dialogul mai aprins cu Mourinho l-am avut, într-adevăr, dar am rezerve că ceea ce s-a întâmplat mai departe a avut vreo legătură cu asta. Nu cred că un antrenor vrea să-și facă singur rău, fiindcă eram un jucător important", a spus Mutu pentru sursa citată.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18

Antrenorul Mutu, toleranță "0" pentru indisciplină

Cu un talent enorm, Mutu ar fi putut ajunge unul dintre cei mai mari jucători din lume dacă ar fi avut o viață personală ordonată și ar fi făcut din fotbal prioritatea sa numărul 1. Ajuns antrenor, "Briliantul" știe cât de importantă e disciplina și dezvăluie că nu ar fi deloc îngăduitor cu cei care "calcă pe bec".
"Lucrurile s-au mai schimbat. Ce făceam eu era o mică parte din ce făceau alții înaintea mea, cu vreo zece ani în urmă. Acum nu mai e așa. Dacă m-aș confrunta totuși cu un asemenea episod, decizia ar fi una singură: nu i-aș mai primi la lot! Niciodată! Eu am plătit pentru greșelile mele, la fel trebuie să se întâmple cu oricine", a mai spus Mutu, nu înainte de a se caracteriza, ca tehnician: "Mă consider o persoană și un antrenor norocos. Dar norocul trebuie să-l mai și cauți, că nu vine oricum. Vorba lui Simeone, dacă Dumnezeu ne-ar asculta rugile tuturor, s-ar termina toate meciurile la egalitate. Când cineva mă angajează, o face ca să ating un obiectiv. Nouă ne place să fim mai cârcotași, că e mai lejer, că e cu șansă. Nu! Important e să atingi țelul propus. Sigur, sunt două performanțe care-mi dau încredere, voi continua să studiez, să mă perfecționez, să muncesc. E firesc să crească pretențiile din partea publicului, a presei, fiindcă am dovedit câte ceva ca antrenor".
Adrian Mutu se va afla la CFR la al treilea mandat ca antrenor de club, după ce, înainte de România U21, a condus echipa secundă a celor de la Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite. Fostul internațional român se află la a doua experiență ca tehnician pe banca unei formații din Liga 1, după aventura de numai 2 luni de la FC Voluntari. Sunt șanse importante ca fostul mare atacant să fie prezentat în Gruia chiar azi.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18