În cartea “Mourinho: Behind The Special One, from the origin to the glory”, scrisă de jurnalistul francez Nicolas Vilas, este prezentat un întreg fragment referitor la cum ar fi putut Jose Mourinho să devină antrenorul Cormoranilor în 2004, înainte să meargă la Chelsea și să scrie acolo istorie. Consilierul lui Mourinho la acea vreme, Jorge Baidek, ar fi avut o întâlnire la hotelul echipei Porto în aprilie 2004.
Baidek a scris în cartea lui că Mourinho ar fi trebuit să ajungă la Liverpool. Rick Parry, atunci directorul executive al echipei, era repsonsabil cu transferurile și se pare că ajunseseră la o înțelegere verbală. La acel moment, Parry le-a spus să aștepte încă 15 zile pentru că Houllier era încă antrenorul Cormoranilor. Practic,

Cum ar fi putut istoria din Premier League să se schimbe

Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Sugestia fragmentului scris de Baidek este clară. Mourinho era aproape sigur că va ajunge pe Anfield înainte ca Chelsea să se implice în această înțelegere. Până la urmă agentul Jorge Mendes i-a prezentat lui Mourinho o ofertă mai pe placul tehnicianului portughez care pregătește în prezent o altă echipă din Premier League, Tottenham. Mai apoi, Mourinho a mers să-l întâlnească pe Roman Abramovich în două ocazii în luna mai înainte să bată palma pentru a deveni antrenor pe Stamford Bridge.
Mai mulți foști antrenori ai Cormoranilor au spus că Mourinho ar fi putut deveni tehnicianul lui Liverpool. În 2016, Danni Murphy susținea acest lucru: “Când Benitez a fost numit antrenor la Liverpool, lupta s-a dat între el și Mourinho. Știu asta cu siguranță. Mourinho și-a dorit acel post foarte mult, dar Liverpool a mers pe varianta Benitez pentru că el tocmai câștigase campionatul în Spania și Cupa UEFA cu Valencia, iar ei au crezut că are un CV mai bogat decât cineva care făcuse asta în Portugalia. Știu că Mourinho a fost foarte dezamăgit atunci”.
La începutul acestui an, Jamie Carragher spunea același lucru, cu alte cuvinte: “Houllier își pierduse postul și Rick Perry s-a întâlnit cu Rafa Benitez la un moment dat. Îi inform ape jucători în ce direcție se îndreptau. L-a menționat pe Jose Mourinho. Cred că sentimental a fost că Mourinho nu putea fi antrenorul lui Liverpool. Poate din cauza comportamentului lui la acea vreme”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48