Essien și Mourinho lucraseră împreună pe Stamford Bridge între 2005 și 2007, perioadă în care Chelsea a cucerit un titlu de campioană în Premier League. În urma evoluțiilor consistente din tricoul londonezilor, Essien a intrat în atenția mai multor cluburi din Europa. Aflat în căutarea unui înlocuitor pentru Lassana Diarra, Mourinho a fost păcălit de zvonurile din presa internațională, conform cărora Essien ar fi negociat intens cu Arsenal.
Recent, Essien a dezvăluit conversația pe care a avut-o cu Mourinho la telefon:
Eram la Chelsea și mă pregăteam pentru Supercupa Europei, în Monaco. La un moment dat am primit un apel de la un număr necunoscut. Inițial nu voiam să răspund, dar vărul meu m-a convins. Numărul respectiv continua să sune, așa că într-un final am răspuns. După câteva secunde mi-am dat seama că era Jose Mourinho. Am început să vorbim, iar el mi-a spus: 'Am auzit că te duci la Arsenal'. I-am răspuns că nu e adevărat, nu auzisem de vreo ofertă. Mourinho a continuat: 'Să nu mergi la Arsenal, vino alături de mine la Real Madrid'. Era ultima zi din perioada de transferuri, motiv pentru care i-am dat repede numărul agentului meu. Eram dispus să plec în timpul Supercupei doar ca să ajungă la Real. Mai târziu, agentul meu mi-a spus să mă relaxez pentru că mutarea se va realiza. | Michael Essien
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 12 ORE

Essien, dublu campion al Angliei cu Chelsea

Essien a evoluat sub formă de împrumut pe Santiago Bernabeu în sezonul 2012/2013. Ghanezul a bifat 35 de apariții în tricoul Realului, reușind să marcheze și 2 goluri. La finalul stagiunii, Essien a revenit la Chelsea, unde a mai petrecut un singur an. După despărțirea de formația londoneză, mijlocașul a mai evoluat pentru Panathinaikos și Persib Bandung (Indonezia), iar acum se află la FK Sabail.
De-a lungul perioadei sale petrecute la Chelsea, Essien a câștigat 9 trofee, printre care două titluri în Premier League (2006, 2010) și un trofeu UEFA Champions League (2012).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11