Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, replică tăioasă pentru Wenger, după ce francezul nu l-a inclus în cartea sa biografică

Nicu Savin

Publicat 16/10/2020 la 16:18 GMT+3

Jose Mourinho a răspuns în stilul său caracteristic cu privire la faptul că nu a fost deloc menționat în cartea autobiografică lansată de Arsene Wenger la începutul acestei săptămâni. Portughezul consideră că Wenger a omis să vorbească despre rivalitatea dintre ei deoarece nu are nici un motiv de mândrie în urma duelurilor dintre Arsenal și Chelsea din acea perioadă.

Wenger et Mourinho en viennent aux mains

Credit imagine: Panoramic

Arsene Wenger și-a lansat la începutul acestei săptămâni autobiografia, carte în care a cuprins toți cei 22 de ani pe care i-a petrecut pe banca lui Arsenal. Francezul nu a pomenit nici măcar o dată numele lui Jose Mourinho în paginile cărți, explicând și motivele pentru care nu a făcut-o. În schimb, francezul a alocat mult spațiu rivalității sale cu Alex Ferguson, pe care îl consideră cela mai mare rival al său din toată cariera.
Prezent la o conferința de presă de dinaintea meciului dintre Tottenham și West Ham United de mâine, Mourinho a fost întrebat de ce crede că Wenger l-a ignorat total în cartea respectivă. Răspunsul portughezului a venit imediat și a fost unul extrem de tăios:
"Pentru că nu m-a bătut niciodată. Nu vei scrie un capitol despre 14 meciuri pe care nu le câștigi niciodată, așa că de ce ar trebui să vorbească despre mine într-o carte. O carte o scrii ca să te mândrești!", a declarat Mourinho.
Evident, Mourinho a făcut referire la palmaresul întâlnirilor directe, care îi este net favorabil lusitanului: 10 victorii, 7 rezultate de egalitate și doar 2 înfrângeri. Cele 14 meciuri la care făcea referire "The special one" reprezintă primele 14 întâlniri dintre cei doi, în care Arsenalul condus de Wenger nu a reușit nici o victorie contra lui Chelsea.

Wenger și Mourinho nu s-au înghițit niciodată

Arsene Wenger și Jose Mourinho au avut nenumărate confruntări în Premier League, în perioada când le antrenau pe Arsenal și Chelsea, iar între ei s-a dezvoltat o rivalitate care de multe ori a fost dusă la extrem.
Tensiunea dintre cei doi a atins cote maxime în 2014, când efectiv s-au ciocnit pe teren, iar de atunci nu au lipsit declarații tăioase ale unuia la adresa celuilalt. Cu toate astea, Wenger a menționat că marele său rival a fost Alex Ferguson și a preferat să nu bage în seamă în cartea sa războiul purtat cu Mourinho.
Premier League, program etapa a 5-a
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo