Arsene Wenger și-a lansat la începutul acestei săptămâni autobiografia, carte în care a cuprins toți cei 22 de ani pe care i-a petrecut pe banca lui Arsenal. Francezul nu a pomenit nici măcar o dată numele lui Jose Mourinho în paginile cărți, explicând și motivele pentru care nu a făcut-o. În schimb, francezul a alocat mult spațiu rivalității sale cu Alex Ferguson, pe care îl consideră cela mai mare rival al său din toată cariera.
Prezent la o conferința de presă de dinaintea meciului dintre Tottenham și West Ham United de mâine, Mourinho a fost întrebat de ce crede că Wenger l-a ignorat total în cartea respectivă. Răspunsul portughezului a venit imediat și a fost unul extrem de tăios:
"Pentru că nu m-a bătut niciodată. Nu vei scrie un capitol despre 14 meciuri pe care nu le câștigi niciodată, așa că de ce ar trebui să vorbească despre mine într-o carte. O carte o scrii ca să te mândrești!", a declarat Mourinho.
Premier League
John Terry, dezvăluiri incredibile despre Mourinho! Ce îi cerea să facă în timpul meciului
07/12/2022 LA 17:33
Evident, Mourinho a făcut referire la palmaresul întâlnirilor directe, care îi este net favorabil lusitanului: 10 victorii, 7 rezultate de egalitate și doar 2 înfrângeri. Cele 14 meciuri la care făcea referire "The special one" reprezintă primele 14 întâlniri dintre cei doi, în care Arsenalul condus de Wenger nu a reușit nici o victorie contra lui Chelsea.

Wenger și Mourinho nu s-au înghițit niciodată

Arsene Wenger și Jose Mourinho au avut nenumărate confruntări în Premier League, în perioada când le antrenau pe Arsenal și Chelsea, iar între ei s-a dezvoltat o rivalitate care de multe ori a fost dusă la extrem.
Tensiunea dintre cei doi a atins cote maxime în 2014, când efectiv s-au ciocnit pe teren, iar de atunci nu au lipsit declarații tăioase ale unuia la adresa celuilalt. Cu toate astea, Wenger a menționat că marele său rival a fost Alex Ferguson și a preferat să nu bage în seamă în cartea sa războiul purtat cu Mourinho.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01