articol scris de Alex Ivan
16 ani au trecut de la prima partidă a portughezului în cel mai puternic campionat din lume. În ciuda controverselor care l-au înconjurat pe Mourinho de-a lungul carierei sale, acesta a demonstrat că este cu adevărat un antrenor de top. Mourinho a cucerit titlul de campion în patru țări diferite și a câștigat două trofee UEFA Champions League.
Cu toate acestea, cucerirea coroanei de campioană cu Spurs ar reprezenta o nouă referință pentru cariera lui Mourinho. În doar 12 luni, acesta a transformat-o pe Tottenham dintr-o echipă cu rezultate sub așteptări într-o candidată la titlu.
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18

Jose Mourinho, despre trecutul său în Premier League

Mourinho a revitalizat-o pe Tottenham în doar jumătate din timpul petrecut de Ole Gunnar Solskjaer pe banca lui Manchester United, cu un fond de salarii mai mic decât cel alocat de marea rivală Arsenal și cu investiții care nu se ridică nici pe departe la nivelul cheltuielilor de la Manchester City sau Chelsea. Mourinho afirmă totuși că nu caută admirația nimănui pentru rezultatele sale de la Spurs.
"Nu lucrez ca să obțin admirația oamenilor. Ok, cu 15 ani în urmă, când am sosit prima dată în Premier League, poate eram puțin prea arogant decât erați voi obișnuiți. Poate da, am fost. Dar acum nu mai sunt", a subliniat Jose Mourinho
"Lucrez pentru clubul meu, pentru jucătorii mei. Încerc să le aduc bucurii persoanelor care susțin clubul pe care îl antrenez. Sunt foarte ambițios și asta nu s-a schimbat cu nimic. Cred că încă puteți citi pe fața mea că mă doare atunci când pierd un meci. Nu cer aprecierea nimănui. Nu mă interesează", a completat portughezul.
În comparație cu atitudinea sa de acum, Jose Mourinho declara în 2004, la prezentarea lui la Chelsea, că londonezii "au în sfârșit un antrenor de top".

Filosofia de joc a portughezului

Mourinho a fost acuzat de anti-fotbal în derby-ul din etapa trecută cu Liverpool. Acesta a înfruntat criticile spunând că echipa sa evoluează în limita capacităților ei.
"Îmi place totul în fotbal. Îmi plac atacurile organizate, ador fotbalul cu multe tranziții și apărările retrase, cât și cele avansate. Depinde de circumstanțe. Depinde de oponent, de jucătorii pe care îi ai la dispoziție și de punctele tale slabe. Pentru că, a-ți cunoaște punctele slabe, este un lucru foarte important", a afirmat Mourinho.
"Când văd echipele din divizii inferioare că încearcă să joace precum formațiile de top și apoi comit greșeli impardonabile, pentru că nu au suficientă calitate, atunci realizez că trebuie să-ți cunoști capacitățile. Vă garantez că nici cea mai bună echipă de analiști nu poate descoperi problemele echipei mele, așa cum le văd eu la antrenamente", a completat portughezul.
Următoarea partidă pentru Tottenham va fi duminică pe teren propriu cu Leicester City, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Spurs a pierdut doar două meciuri în acest sezon, fiind învinsă dramatic de către Liverpool după ce a încasat golul decisiv în minutele de prelungire.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/17/2957400.jpg
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48