Chiar dacă nu iese în evidență prin driblinguri și multe goluri marcate, mijlocașul de 29 de ani are un rol extrem de important pe Anfield: menține echipa unită, își încurajează nonstop coechipierii, aleargă enorm și se luptă pentru fiecare minge, indiferent de numele adversarului.
Stilul de leadership al lui Henderson a fost remarcat de foarte mulți oameni care au interacționat cu el. Dintre toți, Steve Bruce a fost primul care și-a dat seama că mijlocașul are o calitate aparte, cu care va ajunge în top.
Înainte să ajungă pe Anfield în 2011, Henderson a jucat pentru Sunderland, echipa care l-a format ca jucător. Sosit pe banca lui Sunderland în 2009, actualul tehnician al lui Newcastle l-a remarcat imediat pe Henderson, prin prisma modului în care se antrena și a modului în care își susținea necondiționat colegii:
Fotbal
"E singurul jucător la același nivel cu Messi și Cristiano Ronaldo". Fotbalistul lăudat de Mancini
19/04/2020 LA 07:27
"L-am remarcat pe Jordan din prima zi în care am ajuns la Sunderland, grație atitudinii și personalității sale din timpul antrenamentelor. Țin minte că eram în presezon, iar el era primul la alergare. La un moment dat, a redus ritmul pentru a ajuta un coechipier care avea probleme la jumătatea grupului. Înainte să se încheie alergarea, a revenit pe primele poziții. Am rămas impresionat de gestul său.
N-are talentul un talent nativ, ca în cazul altor jucători, dar reușește ceva ieșit din comun datorită abilitățior sale de leadership. Încă de când avea 18 ani avea o determinare și o dorință uriașă. Și colegii săi de la academie erau conștienți de aceste lucruri. Nu cred că a mai ieșit din primul "11", după ce l-am promovat la prima echipă.", a povestit Steve Bruce, pentru Mirror.

Henderson, piesă de bază pe Anfield

De când a sosit pe Anfield, Henderson a bifat 359 de apariții în tricoul lui Liverpool, reușind să înscrie 28 de goluri și să ofere 50 de pase decisive. Mijlocașul a pus umărul la câștigarea celor 3 trofee din 2019 (Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor) și a ajutat enorm echipa în actualul sezon din Premier League, unde formația lui Jurgen Klopp se află la 6 puncte distanță de titlul de campioană.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51