Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"N-au insistat pentru că nu știau nimic despre el!" Cum a ratat Arsenal transferul lui Bellingham

Irina Aldea

Publicat 15/04/2021 la 08:49 GMT+3

Englezul Jude Bellingham (17 ani) a deschis scorul în duelul dintre Borussia Dortmund și Manchester City, scor 1-2, în returul din sferturile UEFA Champions League. Englezul a intrat miercuri seară în istoria competiției.

Jude Bellingham

Credit imagine: From Official Website

În vârstă de doar 17 ani, mijlocașul Borussiei Dortmund, Jude Bellingham, a deschis scorul împotriva formației lui Pep Guardiola pe Signal Iduna Park. Mahmoud Dahoud a centrat perfect în careu, iar tânărul mijlocaș de 17 ani și 289 de zile a șutat imparabil în poarta apărată de Ederson, devenind al doilea cel mai tânăr marcator în fazele eliminatorii superioare din istoria competiției.
Recordul îi aparține catalanului Bojan Krkic, care a reușit să marcheze la vârsta de 17 ani și 217 zile pentru Barcelona. Jude Bellingham a ajuns la Borussia Dortmund de la Birmingham City la începutul actualului sezon. Borussia Dortmund a plătit 11 milioane de euro pentru tânărul mijlocaș englez, iar acesta nu a întârziat să se remarce. Bellingham a evoluat în 38 de partide, a marcat trei goluri și a oferit 4 assist-uri pentru Dortmund, însă a fost la doar un pas de Arsenal înainte de a face pasul spre Bundesliga.

Cum a ratat Arsenal transferul lui Jude Bellingham de la Birmingham City

Debutul pe care Bellingham l-a avut în Germania a atras privirile tuturor în Europa, mai multe cluburi mari din Premier League fiind uimite de talentul englezului. Una dintre formațiile de top care au dorit să-l transfere pe Bellingham este Arsenal. Fostul fundaș al tunarilor, Tony Adams, a dezvăluit anul trecut că Bellingham ar fi putut alege Arsenal în loc de Borussia Dortmund, însă oficialii de pe Emirates "nu au insistat pentru că nu știau nimic despre el".
"Cred că s-a pierdut devreme. Se afla pe radarul nostru de la început, la biroul de recrutare era o țintă încă de la început. Scouterii erau în al nouălea cer în privința lui și credeau în forțele lui. Aveau înțelegerea stabilită mai mult sau mai puțin, dar la acel moment noul director sportiv Edu a venit din Brazilia și nu avea nicio experiență de tip european sau britanic. Cred că s-a pierdut în tranziție, Edu nu știa nimic despre acest jucător. N-au insistat pentru că nu știau nimic despre el", a spus Adams în luna noiembrie a anului 2020 pentru Sky Sports.
Născut în Stourbridge, Bellingham a ajuns la Birmingham City la vârsta de 9 ani, iar oficialii academiei l-au lăudat încontinuu de atunci. El a debutat la echipa U23 a clubului la 15 ani într-un meci împotriva celor de la Nottingham Forest în octombrie 2018 și nu a durat mult până s-a făcut remarcat. În același meci el a marcat golul decisiv în minutul 87 al partidei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo