Ruddock și-a petrecut întreaga carieră în fotbalul englez, evoluând în cea mai mare parte la Liverpool. Fundașul a bifat peste 150 de meciuri pentru "cormorani" în perioada 1993-1998, reușind să înscrie și 12 goluri.
Englezul și-a agățat ghetele-n cui în 2003, după ce ultimele sezoane din carieră le-a petrecut în ligile inferioare. Recent, Ruddock a dezvăluit un moment neștiut, legat de starea sa de sănătate. Fostul fotbalist de pe Anfield a suferit o intervenție chirurgicală la inimă deoarece ritmul său cardiac era de două ori mai mare decât cel normal.
Pentru a ajunge la valorile normale, Ruddock a fost supus unei intervenții cunoscute în medicină drept cardioversie, prin care este transmisă o doză terapeutică de curent electric către inimă.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56

Ruddock, fostul fundaș al lui Liverpool: "Am fost mort timp de câteva secunde"

Într-un interviu oferit pentru Daily Star, fostul fundaș a vorbit despre momentele de groază din timpul intervenției: inima sa s-a oprit preț de câteva secunde.
Ajunsesem foarte rău: obișnuiam să beau câte 3-4 sticle de vin pe zi, plus alte băuturi. Înainte să-mi fie implantat un stimulator cardiac, medicii au fost nevoiți să realizeze o cardioversie. Mai precis, inima mea trebuia curentată de 7 ori. Dacă bătăile inimii nu revin după cele 7 încercări, ești în mare pericol. În cazul meu, ritmul cardiac s-a reluat după cea de-a treia încercare. Practic, am fost mort timp de câteva secunde. Mai mult, medicii au aflat că inima mea se oprea câte 7 secunde în fiecare noapte. | Neil Ruddock

Fostul jucător al lui Liverpool avea un ritm cardiac de 130 bătăi/minut

Ritmul cardiac al lui Ruddock măsura cel puțin 130 de bătăi/minut, în timp ce ritmul normal este de 60-70 bătăi/minut. Intervenția s-a desfășurat cu succes, apoi medicii i-au implantat fostului jucător un stimulator cardiac. În prezent, Ruddock se simte excelent și privește cu mult optimism spre viitor:
Știam că voi trece cu bine peste intervenție. Sunt un tip optimist și curajos. Nimic nu poate să mă doboare în întregime. Îmi doresc să am o viață cât mai lungă, alături de soție și copii. | Neil Ruddock
De-a lungul carierei, Neil Ruddock a evoluat pentru Liverpool, Millwall, Tottenham, Southampton, QPR, West Ham, Crystal Palace și Swindon Town.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828131.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53