Solskjaer a afirmat clar că a scăpat doar de jucătorii care nu erau în planurile de viitor ale clubului și cei care nu erau mental unde trebuie: ”Trebuie să dărâmi casa și să scapi de jucătorii care nu erau cu mintea aici. Avem acum jucătorii care vor da totul, aceasta este cultura pe care vreau să o impun”.
O analiză a Daily Mail se uită la cei nouă jucători plecați și evaluează felul în care ei au evoluat la cluburile lor.
Marouane Fellaini (Shandong Luneng)
Premier League
Malacia, primul transfer al lui Manchester United! Ce jucători mai vrea să transfere Erik ten Hag
IERI LA 15:43
Fellaini nu a fost neapărat cel mai talentat fotbalist din lotul lui Manchester United. În schimb, Louis van Gaal și Jose Mourinho l-au folosit pe belgian pe toate posturile posibile, Mourinho fiind deja recunoscut pentru plasarea lui Fellaini ca atacant în situații disperate. Totuși Solskjaer nu a văzut lucrurile la fel și a preferat să îl vândă pe belgian în China. Acolo el a înscris opt goluri în 22 de meciuri și a ajutat clubul să avanseze până pe poziția a cincea în clasament.
Ander Herrera (PSG)
Ander Herrera a jucat foarte bine sub comanda lui Mourinho, fiind exact genul de jucător pe gustul portughezului. Totuși, spaniolul a continuat să fie o piesă importantă și în sistemului Solskjaer însă contractul său expira la sfârșitul sezonului și a preferat o nouă aventură în Franța. La PSG, spaniolul a avut însă oprtunități limitate și a jucat în doar 13 meciuri de când s-a alăturat parizienilor.
https://i.eurosport.com/2018/10/02/2431869.jpg
Antonio Valencia (LDU Quito)
Căpitanul lui Manchester United a avut dificultăți în a se impune ca titular sub Mourinho și Solskjaer și a încheiat ultimul sezon cu doar nouă apariții. Astfel, a decis să se întoarcă în Ecuador, unde a jucat de 25 de ori în toate competițiile.
Romelu Lukaku (Inter)
Cifrele lui Romelu Lukaku au fost mereu bune la Manchester United și a fost unul dintre eroii principali în victoria memorabilă cu PSG. Totuși stilul de joc al lui Solskjaer nu s-a potrivit cu belgianul, care a preferat să meargă în vară la Inter. Acolo a impresionat, înscriind 16 goluri în 22 de meciuri. Având în vedere situația atacanților de la United, cu siguranță Solskjaer are îndoieli în privința lui.
https://i.eurosport.com/2020/01/30/2765823.jpg
Alexis Sanchez (Inter)
Alexis Sanchez a fost probabil printre cele mai mari dezamăgiri din ultimii ani de la Manchester United. Chillianul a părut un jucător schimbat față de ce juca la Arsenal și după o perioadă petrecută ca accidentat, el a fost împrumutat într-un final la Inter. Nici acolo norocul lui Sanchez nu s-a schimbat - a suferit o nouă accidentare din octombrie l-a oprit din a juca până în ianuarie. În nouă meciuri jucate, a marcat un singur acolo.
Chris Smalling (AS Roma)
Venirea lui Harry Maguire a făcut ca Smalling să nu mai facă parte din planurile lui Solskjaer. Însă odată ajuns la Roma sub formă de împrumut, Smalling pare să fie un jucător transformat - joacă titular în toate partidele, oferă siguranță în apărare iar echipa din capitala Italiei încearcă deja să îl cumpere permanent pe englez.
https://i.eurosport.com/2019/09/02/2668368.jpg
Matteo Darmian (Parma)
Matteo Darmain a petrecut patru ani la Manchester United, dar orice fan al diavolilor ar putea fi uitat dacă nu își amintește exact figura italianului. A jucat extrem de puțin și nu a impresionat, astfel că plecarea la Parma nu a fost o surpriză. Acolo a jucat de 16 ori și fiind achiziționat doar pentru 1,4 milioane de lire, poate fi considerat o afacere bună.
Ashley Young (Inter)
Ashley Young, probabil cel mai criticat jucător al lui United în ultimele două sezoane, era deja rezervă când a plecat la Inter. Brandon Williams și Luke Shaw i-au luat fața, însă englezul s-a adaptat fără probleme în Serie A. A jucat deja de trei ori, a dat pasă de gol în prima partidă și pare să fie titular sub comanda lui Antonio Conte.
Marcos Rojo (Estudiantes)
Era timpul ca Marcos Rojo să plece iar argentininianul a luat decizia logică de a se întoarce în țara sa natală, la Estudiantes. Încă nu a jucat acolo, așa că rămâne de văzut cum va evolua situația.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Cele mai scumpe 10 transferuri în Premier League din toate timpurile
IERI LA 15:22
Premier League
Christian Eriksen s-a decis unde vrea să joace! Cu ce echipă a bătut palma
04/07/2022 LA 11:32